Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

300 branitelja došlo je spriječiti četnički dernek.


Branitelji su dobili informaciju kako u Morpolaču u općini Stankovci, nastupa Mile Delija, poznat po pjesmama koje veličaju rat i Krajinu. No, Mile na koncertu nije ni bio, a u selo je stiglo tristo branitelja iz više hrvatskih gradova.

Vezani članci Bandić s obljetnice na Cecu - 3 Dan pada Vukovara uz stihove Arkanove udovice - reakcije na snimku Bandića izostale, ali iz Udruge zatočenih i nestalih tvrde: "Trebao bi se ispričati" Ivan Malenica Malenica o rješavanju ratnih zločina: ''U ovom trenutku nema suradnje između Srbije i Hrvatske''

Na koncertu je intervenirala i policija jer je situacija bila vrlo opasna i napeta, no srećom bez većih tragičnih posljedica.

Selo Morpolača je selo s većinski srpskim stanovništvom, a branitelji su došli kako bi spriječili 'četnički dernek'. Koncert je organiziran kako bi se skupljao novac za gradnju mjesne crkve.

Pročitajte i kako je folk pjevačica oplela po Hrvatima.

Branitelji su najavili prosvjed i željeli su, tvrde, na miran način spriječiti nastup Delije koji veliča srpsku agresiju.

Prosvjed se dogodio dok je nastupala pjevačica Gabrijela Pejčev. Ona je otpjevala tek dvije pjesme, nakon čega je sve bilo prekinuto kako ne bi došlo do sukoba između branitelja i mještana.

Organizator Alen Tomašević tvrdi da se nisu pjevale četničke pjesme, a da Mile Delija nije bio niti pozvan na koncert. Sve je nazvao sumrakom hrvatskog društva, prenosi Zadarski list.