Ima svega 24 godine, na odgovornoj je poziciji i tvrdi da su fotografije lažne.


Skandal trese političku scenu u Ukrajini. Naime, procurile su golišave fotografije mlade Anastasije Deeve, koja je nedavno postala zamjenica ministra unutrašnjih poslova. Njeni politički šefovi stali su na njenu stranu, govoreći da su fotografije lažne. Na nekim od tih fotografija Anastasia nosi donje rublje, ili ga čak i nema.

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Arsena Avakova, izjavio je da poznaje Anastasiu osobno i da je njen zadatak da bude na ispomoć ministru unutrašnjih poslova. Mladu Deevu afere prate već dugo, naročito zbog činjenice da je na odgovornoj poziciji sa svega 24 godine. Mnogi insinuiraju da je u vezi sa svojim šefom, a navode i da je lagala u životopisu.

Arsen Avakov (Foto: Getty)

Napisala je da ima 10 godina radnog iskustva, što bi značilo da je u politiku ušla s četrnaest. Savjetnik Avakov sve negira, i dalje brani Anastasiju te tvrdi da je prošla sve testove. Fotografije su, inače, nastale dok je studirala, a sama Anastasia ih je držala na svojim društvenim mrežama, pa su novinari vrlo lako došli do njih.