3096 dana

Istinita priča koja je 2006. godine šokirala cijeli svijet

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nema osobe koju nije šokirala priča o Nataschi Kampusch. Od danas film o njezinom iskustvu možete pogledati i u kinima.

Bernd Eichinger i Constatin Film su se 2010. godine obratili Nataschi Kampusch kako bi njezinu priču predstavili na velikom ekranu.

Željeli su ispričati što se stvarno dogodilo usred spekulacija u medijima i političkog skandala koje je izazvala otmica. Nakon detaljnog istraživanja i mnogih razgovora s Nataschom, Eichinger je 2010. godine počeo pisati scenarij. Kad je naglo preminuo u siječnju 2011. scenarij je završila Ruth Toma.

>> Pogledajte veliki intervju u Red Carpetu s djevojkom čija je sudbina šokirala svijet - Ona je Natascha Kampusch

Kako bi izbjegli senzacionalizam, Sherry Hormann režirala je priču Natasche Kampusch s glumcima Antonijom Campbell-Hughes i Thureom Lindhardtom u glavnim ulogama. U scenama iz djetinjstva Nataschu glumi Amelia Pidgeon. Michael Ballhaus je direktor fotografije koji je filmu dao njegov poseban vizualni identitet. Martin Moskowicz, član izvršnog odbora kuće Constantin Film, je producent.

Radnja filma

Beč, 2. ožujka 1998. Natascha Kampusch ima deset godina kad je na putu u školu u bijeli kombi ugura Wolfgang Priklopil, nezaposleni inženjer komunikacija. Otmičar ne traži otkupninu – on želi posjedovati djevojčicu.

Ispod svoje kuće Priklopil je sagradio tajnu sobu u koju će je zatočiti. Ovaj prostor veličine dva na tri metra će biti Nataschina gola zatvorenička ćelija sljedećih osam i pol godina: čitanje bajki, omiljeni keksi i poljupci za laku noć će se smjenjivati s nasiljem, poniženjem i neprestanim izgladnjivanjem. Ali ovaj zatvor neće slomiti Nataschu Kampusch – učinit će ju snažnijom.

Svaki dan, svaki udah je mala pobjeda i znak otpora. 2006. godine Natascha je uspjela pobjeći, a Wolfgang Priklopil je počinio samoubojstvo.

Od danas u multipleksima CineStar u Zagrebu, Rijeci i Osijeku možete pogledati film o Nataschi Kampusch, čija je priča 2006. godine šokirala cijeli svijet. Film je rađen u suradnji s Nataschom i temeljen na njenoj autobiografiji 3096 dana.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene