Istinita je to priča koja je pretočena na film. Trebalo je sve to preživjeti...


Film 13 sati: Benghazijevi tajni vojnici snimljen je po istinitoj priči o terorističkom napadu na američki konzulat u Libiji, koji se dogodio 11. rujna 2012. - točno 11 godina nakon strašnog terorističkog napada na World Trade Center, pri kojemu je život izgubilo šestero sigurnosnih službenika, uključujući američkog ambasadora Cristophera Stevensa.

Ljubav Srpkinje i Hrvata: 'Još uvijek ima tenzija, odlučili smo to popeglati filmom'

Vezani članci Policija na ulicama Beča nakon terorističkog napada - 5 U Švicarskoj uhićeno dvoje ljudi povezanih s napadom u Beču, oglasila se i makedonska policija Policija na ulicama Beča nakon terorističkog napada - 3 Potresno svjedočanstvo konobara iz kafića u blizini pucnjave: "Čuo sam najmanje 15 hitaca, svi smo se bojali"

Iznimni redatelj Michael Bay, koji se u povijesnoj tematici dokazao sjajnom, Oscarom nagrađenom akcijskom dramom Pearl Harbor, na velika platna ponovo donosi osjećaje i zbivanja iz stvarne povijesti. Ova istinita priča inspirirala je jednog od najprodavanijih svjetskih autora Mitchella Zuckoffa da o svemu napiše knjigu, a prema kojoj je nastao scenarij za film.

Što se zapravo dogodilo u 13 sati tog šokantnog napada?

Što se dogodilo sa šest muškaraca koji su djelovali potpuno nesebično i hrabro, riskirajući svoje živote kako bi spriječili još veću tragediju? Odgovore će otkriti ovaj akcijski triler koji govori o hrabrosti i požrtvovnosti

13 sati: Benghazijevi tajni vojnici u glavnim nam ulogama donosi glumce Pabla Schreibera, Johna Krasinskog, Tobyja Stephensa, dok režiju filma potpisuje Chuck Hogan. Pogledajte i trailer filma koji u kina dolazi sljedeće godine.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook