20 godina nakon

Bilo mu je neugodno jer je priznao poznatoj plavuši da je zaljubljen u nju, a ona je u to vrijeme bila u braku

Reese Witherspoon (Foto: Getty Images) Reese Witherspoon (Foto: Getty Images) Getty Images 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Reese Witherspoon (Foto: Getty Images) +0 Reese Witherspoon (Foto: Getty Images) Galerija

"Plavuša s Harvarda" je film koji je proslavio glumicu Reese Witherspoon, a ove godine se obilježava 20 godina od njegove premijere.

Film "Plavuša s Harvarda" objavljen je prije 20 godina, a ekranizacija istoimene knjige značila je veliki preokret u karijeri obožavane Reese Witherspoon. Upravo ta uloga vinula ju je u nebesa Hollywooda, gdje je ostala do danas.

Pogledaj i ovo Reese Witherspoon nevjerojatno sliče! Prizor koji je mnoge zbunio na prvu, tko je mama, a tko kći? Fotografija glumačke zvijezde i njene nasljednice pravi je hit na internetu!

Reese je utjelovila Elle Woods, članicu popularnos sestrinstva koja unatoč svim preprekama upada na Harvard gdje studira pravo. Knjigu po kojoj je film rađen napisala je Amanda Brown, a ispričala je vlastitu priču koja joj se dogodila na Sveučilištu Stanford. "Knjigu sam napisala na ružičastom papisu sa svojom ružičastom penkalom. Trebalo mi je dugo vremena da neki agent uopće sve uzme u obzir jer su me svi odbijali zbog ružičaste boje", rekla je prije 20 godina Brown.

Danas je nemoguće i zamisliti da bi netko drugi mogao glumici slavnu plavušu, no ta je uloga umalo dopala Christinu Applegate. Glumica je ulogu odbila jer u to vrijeme nije bila sigurna želi li još jednom glumiti glupavu plavušu, nakon svoje uloge u seriji "Bračne vode". "Reese je zaslužila tu ulogu. Napravila je puno bolji posao nego što bih ja ikada mogla", rekla je Applegate godinama kasnije. Selmi Blair se gotovo dogodilo isto. Umjesto nje, na velikim ekranima je ulogu Vivian trebala igrati Chloë Sevigny, no ona je to odbila jer je snimala drugi film u to vrijeme.

Kako bi se pripremila za ulogu Elle, Witherspoon je neko vrijeme provela u jednom sestrinstvu kako bi iz prve ruke vidjela što se događa. "Odlazila sam s njima na večere i promatrala sve poput prave studije. Učila sam kako jedu, kako se ponašaju i kako raspravljaju o svemu", rekla je Reese. Matthew Davis u filmu je utjelovio Warnera, a priznao je kako je bio zaljubljen u svoju kolegicu kada je imao 15 godina. "Ponašao sam se blesavo oko nje na setu jer mi je bilo neugodno", ispričao je glumac kasnije. Rekao je i Witherspoon da je bio zaljubljen u nju, a ona mu je odgovorila kako je to veoma slatko. Witherspoon je u vrijeme snimanja tog filma bila u braku s glumcem Ryanom Philippeom.

Film je sniman u vrijeme kada je Reeseina kćer Ava imala tek nekoliko mjeseci. Glumica je bila zabrinuta da neće biti dobra na setu jer je cijelo vrijeme bila neispavana, no uspjela je odraditi čitavo snimanje. Reese Witherspoon je nakon snimanja rekla da je zadržala sve odjevne kombinacije koje je nosila u filmu.

Godinama kasnije na film se referirala i pjevačica Ariana Grande, koja je iskoristila neke scene iz filma za svoj spot "Thank U, Next".

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Martina Vrbos (Foto: Instagram) Martina Vrbos (Foto: Instagram) Martina Vrbos (Foto: Instagram) +0 Martina Vrbos (Foto: Instagram) Nekad i sad Sjećate se Martine Vrbos? Nevjerojatno je koliko se ova žena promijenila, danas je potpuno druga osoba!

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Maja Šuput Celebrity Maja Šuput otkrila da joj je Grubnić došao u goste i pohvalila se poklonom koji je donio njezinu sinu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene