Sjećate se pjesme?

Prije 19 godina predstavljala je Hrvatsku na Eurosongu, a onda se odlučila na drastičan zaokret u životu, evo kakav povratak sprema!

Vesna Pisarović (FOTO: Boris Scitar/PIXSELL) Vesna Pisarović (FOTO: Boris Scitar/PIXSELL) 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Vesna Pisarović (FOTO: Boris Scitar/PIXSELL) Vesna Pisarović - 4 Vesna Pisarović +0 Vesna Pisarović Galerija

Vesna Pisarović predstavljala je Hrvatsku na Eurosongu 2002. godine s pjesmom "Sasvim sigurna" i plasirala se na odlično 11. mjesto,a evo gdje je danas i kakav povratak sprema.

Vesna Pisarović vratit će nas uskoro u neke prošle dane i to svojim nastupom u sklopu izbora "Dora" za najbolju domaću pjesmu s kojom ćemo se predstaviti na ovogodišnjem Eurosongu koji će biti održan u svibnju u Rotterdamu.

Pogledaj i ovo Joost Klein - 1 predstavljat će nizozemsku Svi pričaju o ovoj pjesmi koja je zapalila internet i oduševila fanove Eurosonga: "To je umjetničko djelo, a broj pregleda je bolestan..."

Danas 42-godišnja Vesna predstavljala je Hrvatsku na Eurosongu davne 2002. godine u estonskom Tallinu. Vesna je tada pjevala pjesmu "Sasvim sigurna" i završila natjecanje na 11. mjestu, a s pjesmom "In the Disco" koju je bila napisala za predstavnike Bosne i Hercegovine 2004. godine plasirala se na 9. mjesto.

No na vrhuncu karijere Vesna se odlučila za veliki zaokret i svoj pop izričaj zamijenila je jazzom za što je zaslužan legendarni glazbenik Peter Brötzmann i njegov koncert na kojem se jednom prilikom sasvim slučajno zatekla.

"On je bio toliko intenzivan, svirao je samo s bubnjarom, toliko je bio snažan u svom izrazu da sam doslovno tu noć imala neku vrstu prosvjetljenja, i potpune katarze i preobrazbe, pa sam odlučila studirati jazz da se barem probam približiti tome", otkrila je Vesna prije nekoliko godina za IN Magazin.

Vesna se nedavno nakon duže pauze vratila održavanju koncerata diljem svijeta, i to nakon što je nekoliko posljednjih godina prvenstveno bila posvećena svojoj karijeri jazz glazbenice. Trebala je održati i veliki povratnički koncert u zagrebačkom Domu sportova koji je nažalost otkazan zbog pandemije koronavirusa.

Mi smo se prisjetili kako je Vesna izgledala na vrhuncu slave, a koliko se do danas promijenila pogledajte u našoj galeriji. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene