prvi muški supermodel

Zbog romantičnog izgleda u 80-ima je postao zaštitno lice ljubavnih romana, a iznenađujuće je koliko se malo promijenio od tada

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Fabio Lanzoni je u 80-ima bio najplaćeniji maneken, a iako su od tada prošla desetljeća, i dalje se može pohvaliti atributima koji su ga proslavili.

Talijansko-američki glumac i model Fabio Lanzoni (62) proslavio se u 80-ima kao prvi muški supermodel, a isticao se svojom dugom plavom kosom i mišićavim tijelom.

Zbog romantičnog izgleda krasio je i brojne naslovnice ljubavnih romana te je postao zaštitno lice žanra, a svojevremeno je bio proglašen i najseksi muškarcem na svijetu.

Iako su od vrhunca njegove slave prošla desetljeća, Fabio se nije puno promijenio te i dalje plijeni poglede gdje god se pojavi pa su ga tako paparazzi ovog tjedna ulovili pred jednom trgovinom u Los Angelesu.

Nosio je ljubičastu košulju ispod koje su se nazirali njegovi još uvijek zavidni mišići, a i dalje se može pohvaliti i bujnom dugačkom kosom koja je s godinama samo malo potamnjela.

A iako još uvijek izgleda kao supermodel, Fabio se nikada nije skrasio te je početkom ove godine čak odlučio u potrazi za ljubavi preseliti u Australiju, uz objašnjenje kako su tamošnje žene najljepše. No čini se da ipak ni tamo nije uspio pronaći onu pravu pa se vratio u SAD.

Uoči oluke o preseljenju je u intervjuu za australski news.com otkrio je i da je tajna njegova mladolikog izgleda u sedmom desetljeću u tome što ne pije alkohol i ne jede slatkiše.

"Sad se osjećam bolje nego ikad", kazao je tada.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Fabio (@thefabiolanzoni)

Fabio je karijeru započeo sa samo 14 godina, kada ga je u teretani u Milanu primijetio poznati fotograf Olivero Toscani koji mu je rekao da bi se trebao baviti manekenstvom.

Nakon što je stekao popularnost u rodnoj Italiji, s 19 godina preselio se u New York gdje je bez dogovorenog sastanka ušetao u agenciju za modele Ford i iz nje išetao s ugovorom.

U to su vrijeme muški modeli zarađivali oko 120 tisuća dolara godišnje, no Fabio je za svoj prvi posao bio plaćen gotovo 150 tisuća dolara te je tako postavio nove standarde za sebe i kolege.

Nakon procvata manekenske karijere, počeo je dobivati i glumačke ponude, a neke od najpamtljivijih uloga ostvario je u filmovima "Egzorcist III", "Čovječe, gdje mi je auto?" i seriji "Acapulco H.E.A.T.".

Karijeru mu je obilježio i jedan bizarni incident. Naime, Fabio se 1989. godine pred kamarama provozao u vlaku smrti, a tijekom vožnje je licem naletio na galeba kojega je tako ubio. Na YouTubeu postoji snimka incidenta kojeg se mnogi rado prisjećaju nakon više od 20 godina, a i sam Fabio je prisiljen o tome govoriti gotovo tijekom svakog svojeg javnog pojavljivanja.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Nives Celzijus četvrta emisija TLZP - 1 Celebrity Nives se utegnula u kožnu haljinicu, pa zaključila da bi se najradije sama u sebe odmah zaljubila

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene