Michael J. Fox tvrdi da je nadomak pronalaska lijeka za Parkinsonovu bolest koja mu je i samom dijagnosticirana početkom 90-ih godina.

Galerija


Američkom glumcu i zvijezdi filmova "Povratak u budućnost" Michaelu J. Foxu početkom 90-ih godina dijagnosticirana je Parkinsonova bolest i život mu se gotovo u cijelosti promijenio, no njegova volja i želja da pronađe lijek i pomogne ljudim diljem svijeta i dalje su jake.

Vezani članci Michael J. Fox i Christopher Lloyd (Foto: Profimedia) Neizlječiva bolest dijagnosticirana mu je kad je imao 28 godina, a zbog nje se odao alkoholu Michael J Fox (Foto: Pixsell) Kad je saznao da boluje od neizlječive bolesti, strah i tugu utapao je u alkoholu: ''Žena me spasila''

Danas 59-godišnji Michael je 2000. godine i osnovao Zakladu za istraživanje Parkinsonove bolesti i sada tvrdi da su na korak do pronalaska lijeka, nakon što je tijekom posljednjih 20 godina u to uložio čak milijardu dolara.

"To je puno novaca i dvadeset se godina čini kao puno vremena, ali u istraživačkom smislu brzo napredujemo. Potpuno smo sigurni da smo pri samom kraju potrage", izjavio je za Daily Mail Australia.

Michael je proslavio ulogom Martyja McFlyja u serijalu filmova "Povratak u budućnost", a imao je samo 28 godina kada mu je bolest dijagnosticirana. Prvi znakovi počeli su se javljati 1989. godine, a konačna dijagnoza postavljena mu je godinu dana kasnije. Svoju tajnu dugo je čuvao, tek ju je 1998. godine odlučio podijeliti s javnosti nakon što je prestao konzumirati alkohol, u kojem je liječio depresiju i tugu jer jednostavno nije mogao i nije želio prihvatiti činjenicu da boluje od neizlječive bolesti.

"Samo sam pomislio – ovo je nemoguće, to se ne događa meni. Itekako me iznenadilo čuti dijagnozu, prestrašio sam se, pa sam odlučio pronaći načine kako bih pobjegao od svega što sam čuo'', izjavio je svojevremeno za Closer Weekly.

Stoga je počeo piti sve više i više, nadajući se da će bolest nestati sama od sebe.

"Počeo sam piti, i to previše. Pio sam jer sam sam sebe uvjerio da će bolest tako nestati'', priznao je.

No uz pomoć obitelji i supruge Tracy pronašao je motivaciju da prestane piti, i to nakon što ga jedne večeri, zajedno s trogodišnjim sinom, zatekla pijanog na kauču s prolivenom limenkom pive nakon čega je shvatio da je prešao krajnju granicu.

Od tada glasno zagovara, promovira i potiče istraživanja Parkinsonove bolesti, a 2000. godine osnovao je zakladu "The Michael J. Fox", koja je posvećena pronalasku njezina lijeka, što je prema njegovim riječima vrlo blizu.

Novu frizuru Nine Badrić komentirao je čak i Zdravko Mamić, pogledajte što joj je poručio ispod fotke

Grubnić poslao oštru poruku svim hejterima: "Dok vi vrijeđate i razbijate glavu otkud mi pare, ja okrenem još milijun!"