Ljiljana Nikolovska prva je pjevačica Magazina koja danas živi i radi u SAD-u, a otkrila je što danas misli o grupi s kojom se proslavila.

Galerija Ljiljana Nikolovska Ljiljana Nikolovska Ljiljana Nikolovska +2 Ljiljana Nikolovska

Ljiljana Nikolovska kultna je pjevačica grupe Magazin koja je otpjevala jedne od njihovih najvećih hitova. Nakon što je objavljen singl "Kokolo" te istoimeni album, Magazin je postala jedna od najpopularnijih grupa na prostoru bivše Jugoslavije. Nikolovska se pak 1990. godine preselila u SAD, a od 1995. do danas sa suprugom živi u San Pedru.

U intervjuu za portal Novosti ispričala je što misli o današnjem Magazinu. Istaknula je kako je šteta ne koristiti prepoznatljiv naziv, misleći na grupu Magazin, ali smatra kako je to dvosjekli mač jer se time prodaje nešto čega više nema. "Ljude za glazbu vežu sjećanja i emocije i na ovakvom pristupu možeš kratkoročno profitirati, ali dugoročno gubiš identitet", kaže Nikolovska.

Pjevačica kaže kako Magazin ne pamti kao fenomen. Sjeća se da su konstantno putovali te su imali po dva do čak četiri koncerta dnevno, ponekad i u dva različita grada u istome danu.

"Sjećam se da nas je baš veselilo kada bismo na putu u kombiju čuli neku našu stvar na lokalnom radiju, pogotovo nakon onog nagradnog fijaska s "Piši mi" na Zagrebfestu 1985. godine, kada je publika napustila Lisinski jer nismo pobijedili", kaže Ljiljana na portal Novosti.

Kaže kako se danas zgrozi kada se sjeti nekih tekstova, ali slaže se da je u repertoaru Magazina bilo i onih bezvremenskih. Između ostalog je u intervjuu komentirala i kako joj nedostaje Split kojeg više nema. "Grad humora, beštima, serenada i suza, barki, kamena, cementa i zelenila, ruža, jorgovana i tratinčica, grad koji je proizvodio od najbolje krafne na svijetu do prekooceanskog broda", zaključila je pjevačica.

Ljiljanu Nikolovsku u Magazinu je naslijedila Danijela Martinović, nakon koje je glavna pjevačica bila Jelena Rozga. Kada je Rozga otišla na njezino je mjesto na kratko došla Ivana Kovač, koju je naslijedila Andrea Šušnjara, aktualna pjevačica ove slavne domaće grupe.

Tko je bila 21-godišnja djevojka čija je smrt šokirala regiju? Poznat je i datum sprovoda slavne YouTuberice Kristina Đukić Kristina Đukić Kristina Đukić +9 Kristina Kika Đukić - 11

Fanovi bijesni što se Samantha nije pridružila ostatku ekipe serije "Seks i grad", a evo kako je ona na sve reagirala! Willie Garson, Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Cattrall i Cynthia Nixon Kim Cattrall Kim Cattrall i Sarah Jessica Parker +18 Kim Cattrall

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju