Prati je poznata rečenica

Ljepoticu za kojom su se nekad svi otimali danas je teško prepoznati, mnogo se promijenila od dana najveće slave

Linda Evangelista (Foto: AFP) Linda Evangelista (Foto: AFP) Afp 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Linda Evangelista (Foto: AFP) +0 Linda Evangelista (Foto: AFP) Galerija

Linda Evangelista spada u top 10 modela 90-ih godina. Bila je muza slavnih dizajnera Giannija Versacea i Karla Lagerfelda te je zaradila bogatstvo tijekom svoje manekenske karijere.

Linda Evangelista bila je jedna od najtraženijih manekenki 90-ih, a mnogi ju pamte po rečenici da za manje od 10.000 dolara ne ustaje iz kreveta. 

Pogledaj i ovo Linda Evangelista Svijet joj se divio Ovo je bila ljepotica koja je priznala da su je uništile operacije, sjećate se kako je izgledala u danima najveće slave?

Njezina manekenska karijera je počela kada je imala 19 godina i potpisala ugovor s Elite Model Managementom, zbog čega se preselila u New York. 

Zbog fizičkih transformacija u svijetu modelinga dobila je nadimak kameleon, a rečenica koja je obilježila njezin uspjeh jest ona da ne ustaje iz kreveta za manje od 10.000 dolara. Svojedobno je priznala da joj nije bilo lako nakon što je ta izjava izašla u javnost, no nastavila se baviti svojim poslom unatoč tome. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Evangelista pripada među najutjecajnije manekenke 90-ih i pojavila se na naslovnicama više od 700 časopisa iz svih dijelova svijeta. Svrstana je u top 10 modela tog doba među kojima su bile i Naomi Campbell, Kate Moss i Cindy Crawford. 

Bila je dugogodišnja muza fotografa Stevena Meisela, ali i slavnih dizajnera Giannija Versacea i Karla Lagerfelda te je zaradila bogatstvo. Umirovila se 1998. i tek povremeno pojavljivala na pistama i u modnim kampanjama, a danas se njezina imovina procjenjuje na 40 milijuna dolara. 

No Kanađanka je daleko od nekadašnjeg sjaja i njezin sadašnji izgled u 56. godini mnoge iznenadi kad se pojavi u javnosti.

Nakon što je napustila manekenski svijet, Lindin se izgled uvelike promijenio. Dobila je višak kilograma, a pretjerala je i s kozmetičkim zahvatima. Javnost često komentira da izgleda neprepoznatljivo jer je pretjerala s botoksom i ostalim korekcijama. 

No unatoč tome, uvijek će biti jedna od najboljih manekenki u povijesti. Inače, Evangelista iza sebe ima brak s glumcem Geraldom Marijom (71) koji je trajao od 1987. do 1993. 

S francuskim milijarderom Françoisom-Henrijem Pinaultom (58) dobila je sina Augustina Jamesa (14), a on je od 2009. u braku sa slavnom glumicom Salmom Hayek. 

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Janko Popović Volarić (FOTO: Instagram) Janko Popović Volarić (Foto: Instagram) +0 Janko Popović Volarić (Foto: Instagram) Celebrity Janko Popović Volarić objavio fotku sa sinom, komentari su urnebesni: ''Ko dva brata, sav si na maloga, izgleda starije od tebe!''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene