zar već toliko?

Prošlo je 30 godina od izlaska filma "Sam u kući 2", a evo kako danas izgledaju zvijezde omiljenog nastavka kultne franšize!

Sam u kući 2, Macaulay Culkin i Donald Trump Sam u kući 2, Macaulay Culkin i Donald Trump Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Sam u kući 2, Macaulay Culkin i Donald Trump Galerija

Film "Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku" 30 godina nakon izlaska ima kultni status, a mi smo se prisjetili njegovih glavnih zvijezda.

Ove godine obilježava se 30 godina od izlaska filma "Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku", koji je mnogima najdraži nastavak popularne franšize.

Pogledaj i ovo Brenda Fricker - 9 Priča koja slama srca Žene s golubovima sjetimo se svake godine tijekom blagdana, a njezina stvarna sudbina nije puno drukčija od one iz filma

Komedija s Macaulayem Culkinom u ulozi snalažljivog dječaka Kevina McCallistera koji se, nakon što obrani svoju kuću od provalnika, ovaj put s njima obračunava u velikom gradu i ponovno sam, bez svoje obitelji, stekla je kultni status i božićni blagdani su nezamislivi bez nje.

Kevin, odnosno Maculay, danas je odrastao muškarac kojemu je teret slave donio mnoge probleme u životu. Dugo se godina borio s ovisnostima, a već kao tinejdžer postao je problematičan i radio je neugodne situacije svojim roditeljima.

S 15 godina odlučio je kako više ne želi da mu roditelji budu skrbnici te izjavio da se on može sam brinuti za sebe i svoje bogatstvo, tada vrijedno 13 milijuna dolara.

Međutim, unatoč burnoj prošlosti, Culkin je zadržao dobru reputaciju, a vratio se i na pravi put te danas živi mirnim obiteljskim životom sa zaručnicom Brendom Song, s kojom ima sina Dakotu.

Jednog od lopova, Marva Merxchantsa, utjelovio je Daniel Stern, kojemu nijedan drugi film nije donio toliki uspjeh kao prva dva nastavka "Sam u kući". Danas više nije toliko aktivan kao glumac, ali zato radi kao scenarist i redatelj, a 2009. godine dobio je nagradu Call to Service Award bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame.

Drugog provalnika utjelovio je Joe Pesci koji je ostvario veći glumački uspjeh od Sterna i još neke od zapaženih uloga odigrao je u hit-filmovima poput "Moj rođak Vinny", "Kasino" te "Smrtonosno oružje".

Kevinovu majku glumila je Catherine O'Hara. Na filmu je debitirala 1980. godine, a glumila je uz bok poznatim kolegicama kao što je Merly Streep. Ulogu u "Sam u kući" dobila je nakon što se pojavila u filmu "Bubimir". O'Hara još danas aktivno glumi, a tijekom svoje zavidne karijere dobila je Zlatni globus, nagradu Genie, Emmy, SAG i kanadsku nagradu Screen. Od prošle godine na polici ima i posebno odličje za životno djelo koje je dobila od kanadske vlade.

Lik koji se mnogima urezao u pamćenje u drugom dijelu franšize je i starica s golubovima s kojom se Kevin upozna u parku, a nju je utjelovila glumica Brenda Fricker, koja je za sporednu ulogu u filmu "My Left Foot" osvojila prestižnu nagradu Oscar. Danas živi pomalo usamljenim načinom života, a ove godine se vratila pod svjetla reflektora i glumi u televizijskoj drami Casualty.

U ovom nastavku filma pojavio se i Donald Trump, s kojim je Kevin razgovarao u predvorju njegova njujorškog hotela, a koji je puno godina kasnije postao predsjednik SAD-a.

Kako danas izgledaju zvijezde ove kultne komedije, pogledajte u našoj galeriji.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput Maja Šuput Maja Šuput i Nenad Tatarinov Maja Šuput +26 Maja Šuput - 1 Celebrity Šuput u žutom bikiniju pala u drugi plan zbog preslatkog sina: "Majo, ti goriš, ali Bloom je kralj!"  

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Danijela Martinović Danijela Martinović sa sestrom i mamom Danijela Martinović Danijela Martinović +18 Danijela Martinović Celebrity Danijela Martinović o novoj važnoj osobi u svojem životu: "Odmah sam znala da se dogodilo nešto posebno"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene