Prošle su 33 godine otkako se humoristična znanstvenofantastična serija "Crveni patuljak" pojavila na ekranima, a evo kako danas izgledaju njezine glavne zvijezde.

Galerija


Serija "Crveni patuljak" premijerno je prikazana prije točno 33 godine i do danas je stekla kultni status.

Proglašena je najboljom britanskom humorističnom serijom, a publiku je osvojila šašavim humorom i nezaboravnim likovima. Emitirala se od 1988. do 1999. godine, a nakon duže pauze nove sezone snimljene su 2016., 2017. i 2020. godine.

Jednog od glavnih likova u seriji Davea Listera utjelovio je Craig Charles, koji je posljednjih godina glumu zamijenio karijerom DJ-a. U glazbene vode upustio se nakon što je kao dugogodišnji urednik radijske emisije "Funk & Soul Club" na BBC Radio 6 stekao status ikone funk i soul glazbe, a od tada je dvaput nastupao i u Hrvatskoj. Domaćoj publici premijerno se predstavio u Zagrebu na ljeto 2016. godine, a godinu kasnije nastupio je i na jednom festivalu u Tisnom kraj Šibenika.

Iza sebe ima jedan propali brak s glumicom Cathy Tyson, s kojom ima sina Jacka, a sa sadašnjom suprugom Jackie Fleming ima još dvije kćeri, Nellie-Rose i Annu-Jo.

Glumca Dannyja Johna Julesa, koji je u kultnoj seriji utjelovio Mačka, gledali smo i u filmovima "Blade 2" i "Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške". Glumio je i policajca u kriminalističkoj seriji "Smrt u raju" no, na razočaranje mnogih gledatelja, nije se vratio u novoj sezoni. Danny sa suprugom Petulom Langlais ima sina Dantea.

Mrskog Arnolda Rimmera odigrao je glumac Chris Barrie, kojega smo imali priliku gledati i kao glavnog lika u još jednoj britanskoj humorističnoj seriji "Britasovo carstvo", koja bi se ove godine navodno ponovno trebala vratiti na male ekrane. Barrie je privatno poznat kao veliki ljubitelj te kolekcionar starih motora i brzih automobila. Od 1997. godine u braku je s Alecks Barrie te imaju dvoje djece.

Glumac Robert LLevellyn, koji je utjelovio simpatičnog "mehanoida" Krytena, danas je poznat po svojoj podcast emisiji "Fully Charged", u kojoj promovira korištenje obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljiv način života.

Od glavnih junaka serije valja još spomenuti i glumicu Chloë Annett, koja je u 7. i 8. sezoni "Crvenog patuljka" utjelovila Kristine Kochanski. U još jednoj britanskoj znanstvenofantastičnoj seriji "Crime Traveller" glumila je Holly Turner, a to su joj i najzapaženije uloge u karijeru.

Akcijski hit proslavio ih je prije 35 godina, a pogledajte koliko se ova legendarna ekipa promijenila od mlađih dana!

Bila je zvijezda kultnog horora, a onda je samo nestala, sve do prije nekoliko godina nitko nije imao pojma gdje je