zanimljiva ličnost!

Nekoć najzgodniji akcijski junak potpuno se promijenio te je jedva prepoznatljiv, no i dalje ljubi ženu koju je dvaput odveo pred oltar

Jean Claude Van Damme (Foto: Profimedia) Jean Claude Van Damme (Foto: Profimedia) Profimedia 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Jean Claude Van Damme (Foto: Profimedia) Jean Claude Van Damme (Foto: Profimedia) Jean-Claude Van Damme (Foto: AFP) Jean-Claude Van Damme (Foto: AFP) +0 Jean-Claude Van Damme (Foto: AFP) Galerija

Jean-Claude Van Damme bio je jedna od najvećih zvijezda akcijskih filmova 90-ih godina, a još danas pažljivo održava svoju nevjerojatnu formu.

Akcijski junak Jean-Claude Van Damme ovih je dana proslavio svoj 61. rođendan, a da je još u itekako dobroj formi, dokazuje svaki put kada se objavi njegova nova fotografija. Ikona filma 90-ih godina te majstor borilačkih vještina i dalje pazi na formu pa redovito ide u teretanu, a iako je s godinama drastično promijenio svoj izgled, mnogi se slažu da izgleda bolje nego ikada.

Pogledaj i ovo showbuzz jedva prepoznatljiv Akcijski junak skinuo majicu i pokazao da je i u 60. godini u top formi, ali pažnju je odvukao jedan detalj

Van Damme se u borilačke vještine zaljubio još kao desetogodišnjak, a nerijetko je s ocem odlazio na satove karatea u Belgiji, gdje je odrastao. Kada je imao 18 godina, dobio je crni pojas, nakon čega je počeo naporno vježbati kako bi poradio na tjelesnoj masi. U jednom je trenutku upisao čak i balet, a kasnije je istaknuo kako je balet umjetnost, ali ujedno i jedan od najnapornijih sportova ikada. "Ako možeš preživjeti sat baleta, možeš preživjeti trening bilo kojeg drugog sporta na svijetu", izjavio je u jednom intervjuu slavni akcijski junak.

Borilačke vještine su mu iz hobija postale pravo zanimanje, a osvajao je turnire gdje god da se pojavio. Na filmu se prvi put pojavio 1979. godine, a nakon što je skupio dovoljno novca i iskustva, preselio se u SAD. Skupa s prijateljem iz djetinjstva htio je ostvariti svoj veliki san da postane glumac, a radili su razne poslove kako bi imali dovoljno za hranu i stanarinu.

Sprijateljio se s Chuckom Norrisom, koji mu je pomogao da uđe i u svijet glume. U centar pažnje došao je krajem 80-ih, kada je stigao u Hollywood te se pojavio u filmu "Bloodsport", a kasnije su mu se uloge krenule nizati jedna za drugom. Postao je planetarno popularan, a njegovi obožavatelji nisu mogli zamisliti akcijski film bez njega.

Sredinom 90-ih, kada je bio na vrhuncu karijere, Van Damme je zaglibio u pakao droge. Na kokain je trošio tjedno oko 10.000 dolara, a sve je kulminiralo 1999. godine, kada ga je policija uhvatila i privela zbog vožnje pod utjecajem droga. Nekoliko je puta otišao u klinike za odvikavanje, no bezuspješno. Na kraju se s ovisnostima pozdravio zahvaljujući vježbanju.

Tijekom turbulentne karijere vodio je i jednako zanimljiv privatni život, a pred oltar je stao pet puta s četiri različite žene. S trenutačnom suprugom, bodybuildericom Gladys Portugues (62) u braku je od 1999., kada su se drugi put vjenčali. Naime, prvi put su izgovorili sudbonosno da 1987. i razveli se pet godina kasnije. Par je zajedno dobio i kćer Biancu. Medije je punio posebno u trenutku kada se saznalo da je imao aferu s kolegicom iz filma, Kylie Minogue, no njihova veza nije bila dugoga vijeka.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Simona Andrejić (Foto: AFP) Simona Andrejić (Foto: AFP) Simona Andrejić (Foto: Facebook) Simona Andrejić (Foto: AFP) +1 Simona Andrejić (Foto: AFP) Celebrity Lijepa Srpkinja koja je pokorila modni svijet zbog bizarne nesreće završila je u invalidskim kolicima, a sada opet vlada pistom

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene