James Van Der Beek napoznatiji je po ulozi Dawsona Leeryja u seriji "Dawson's Creek", a do danas mu je to ostala najvažnija uloga u životu.

Galerija


Američki glumac James Van Der Beek javnosti je najpoznatiji po ulozi Dawsona Leeryja u seriji "Dawson's Creek", a iako su prošle već 23 godine od emitiranja prve epizode te serije, Jamesu je to i dalje uloga života.

Vezani članci Slika nije dostupna Popularna serija trebala je završiti drugačije: 'Željeli smo da bude preokret' Slika nije dostupna FOTO Sjećate se njih? Evo kako izgledaju danas!

Van Der Beek je odrastao u američkom Connecticutu, a od rane se mladosti zanimao za glumu. Kada je imao 15 godina, zamolio je svoju majku da ga odveze na audiciju u New York jer bi se volio profesionalno baviti glumom. Pojavio se u nekoliko predstava na Broadwayu sa 16 godina, a uvijek se rado vraćao kazalištu. Upisao je fakultet kasnije, no od njega je odustao jer je htio odmah ostvariti karijeru. Početkom 1997. godine bio je na audiciji za tri televizijske serije, a jedna od njih bila je i "Dawson's Creek".

Upravo je ta serija Jamesa i cijelu ekipu vinula u zvjezdana nebesa, a svi se i danas uspješno bave glumom. James Van Der Beek, Michelle Williams, Katie Holmes i Joshua Jackson postali su zvijezde u kratkom roku, a mnogi se i danas rado prisjete njihovih zgoda i nezgoda iz serije.

Ipak, više od dva desetljeća kasnije čini se kako je Van Der Beekova karijera stagnirala. Pojavio se u seriji "Ne vjeruj susjedi iz stana br. 23", u kojoj je glumio sebe, a tek prošle godine počeo je dobivati veće uloge u filmovima.

S druge strane, na privatnom planu cvatu mu ruže. Iako mu prvi brak s glumicom Heather McComb nije upalio, ljubav svog života pronašao je u Kimberly Brook. Vjenčali su se 1. kolovoza 2010. godine, a zajedno imaju petero djece. U listopadu 2019. godine objavili su da čekaju i šesto dijete, no mjesec dana kasnije potvrdili su tužne vijesti o tome da je Kimberly imala spontani pobačaj.

Glumac i njegova obitelj godinama su živjeli u Los Angelesu, a prošle godine objavili su da se sele na imanje koje su kupili u Teksasu. James i Kimberly shvatili su kako je pravo vrijeme za to jer su imali manju kuću s malim dvorištem u kojem djeca nemaju dovoljno prostora za igranje. "Presretni smo otkako smo se preselili, to je bio pravi potez za nas", rekao je prije nekoliko mjeseci glumac u jednom intervjuu.