Završila u Remetincu

KOMENTAR ODVJETNIKA Je li slučaj pritvaranja Mamićeve kćeri apsurd?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Veljko Miljević tvrdi da pritvaranje Nine Mamić ima puno nelogičnosti.

Slučaj Nine Mamić uzburkao je javnost. Ovaj se slučaj prepričava na gotovo svim kavama. Ponukani pitanjem što je mogla napraviti da je dobila zabranu pristupa osobi kojoj je prijetila, mjesec dana istražnog zatvora te da joj je određena jamčevina od milijun kuna – tražimo odgovor kod odvjetnika Veljka Miljevića, odvjetnika koji iza sebe ima četrdeset godina iskustva.

Pogledaj i ovo showbuzz Rodila kći Nina Prvo unuče: Bivši supružnici Zoran Mamić i Vanja Horvat postali djed i baka!

'Meni ovo sve djeluje itekako apsurdno. Teško mogu shvatiti ovaj slučaj gdje su joj izrečene tri mjere – istražni zatvor, mjera opreza i visoka jamčevina. Sam Bog zna kakve su to poruke trebale biti da bi joj se sve tri mjere izrekle. Ipak, za jednu studenticu ova je jamčevina iznimno visoka. Jamčevina se određuje onome tko je nešto učinio, a ne njegovoj obitelji', tvrdi Miljević te nadodaje da bi taj iznos više bio logičan nekome tko je, primjerice, ukrao 50 milijuna kuna.

'Mjera da se ne smijete približavati nekome i jamčevina – jesu zamjenske mjere. Dakle ove dvije mjere mi bile shvatljive da tu nema istražnog zahtjeva. Do prije desetak godina prijetnje se nisu gledale tako ozbiljno kao danas, no ovo je ipak jako čudno. Imate blaži oblik prijetnji. Potom srednji oblik koje uključuju prijetnje smrću, eksplozije, uništavanje... I onaj treći najteži oblik kada napadate neku službenu osobu ili osobu koja je na odgovornosti, ali to u ovom slučaju nije tako', kaže Miljević te dodaje, 'Možda se radi o tome da je osoba kojoj se prijetilo bila dulje vrijeme izložena teškom položaju, ali čak i da je to, opet ove tri mjere u paketu nemaju smisla', tvrdi ugledni hrvatski odvjetnik.

Prisjetimo se, popriličan šok doživjeli su bivši supružnici Vanja i Zoran Mamić kada im je kćerka Nina završila u pritvoru na 30 dana, a sve zbog prijetnji bivšem dečku. U pritvoru je završila u petak, nakon što je bivšem dečku i njegovoj majci slala prijeteće poruke.

Njezina odvjetnica Aleksandra Horvat izjavila je, za 24 sata, kako je Nina u petak otišla na policiju, nakon što je dobila poziv za saslušanje. Vratila se tada iz Berlina i dala iskaz. Policija ju je proslijedila istražnom sucu koji ju je zbog kaznenog djela prijetnje poslao na mjesec dana u pritvor te joj izrekao mjeru zabrane približavanja, ali i jamčevinu od milijun kuna, koju je obitelj Mamić spremna platiti.

Pročitajte kako se završila drama oko Nine Mamić.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene