Najveći festival elektronske glazbe u Hrvatskoj prošao bez značajnih intervencija.


Četvrti po redu Ultra Europe festival otvorio je jučer vrata brojnim partijanerima koji su oduševljeno plesali u ritmu svjetskih DJ-imena. Najjača splitska manifestacija sjajna je prilika za promociju grada i odličnu zaradu. Iznajmljivači apartmana sigurno će i ove godine zadovoljno trljati ruke. No oni nisu jedini koji su zadovoljni najvećim ljetnim festivalom.

Ultra Europe Festival (Foto: Borna Filic/PIXSELL)

Oduševljenje i zadovoljstvo Ultrom pokazali su ljubitelji elektronske glazbe, kao i splitske hitne službe. Naime, sve je prošlo bez većih incidenata unatoč velikom broju ljudi. Nikad nije bilo manje intervencija. Također nije bilo značajnijeg narušavanja javnog reda i mira ni oštećenja imovine.

Ultra Europe Festival (Foto: Borna Filic/PIXSELL)

Splitska policija privela je 110 osoba među kojima je 35 hrvatskih, te 75 stranih državljana, a većinom se radi o prekršajima iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Kod 26-godišnjeg hrvatskog državljanina policija je u subotu pronašla 47 tableta droge ecstasy pa će protiv njega će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. (L.K/Hina)

Ultra Europe Festival (Foto: PIXSELL)