Tamburaši u starkama, poznati kao Mejaši, krenuli su u osvajanje Europe s pjesmom Zorica.


Mladi sastav Mejaši prepoznatljiv po imenu Tamburaši u starkama, nakon velikog uspjeha singla Zorica, koji je u rekordnom roku premašio sva očekivanja i pojavio se ne samo na vrhu top ljestvica diljem Hrvatske već i u europskim zemljama poput Španjolske i Mađarske, popularnu su pjesmu snimili i u engleskoj verziji.

Vezani članci Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta Škoro se zbunio, a njegov odgovor na pitanje postao hit na društvenim mrežama Filip Dizdar Filip Dizdar otkriva u koje ga je nevolje uvalilo pisanje ljubavnih pjesama te koji je njegov najsramotniji trenutak na televiziji!

>> 'A u zoru Zorica me budi, hopa-cupa cijelu noć je bilo...'

Zabavnu i veselu Zoricu obradili su u suradnji s poznatim radijskim voditeljem Davorom Dretarom Dreletom.

'Kao i sve veličanstvene stvari i ova pjesma nastala je sasvim slučajno. Nastala je na temu naše zajedničke zezancije o znanju engleskog jezika u Lijepoj našoj, a na kraju je isto kao i naše znanje ili neznanje engleskog jezika postigla inozemnu popularnost', otkrio je Drele.

Popularna Zorica mogla se čuti u europskim zemljama poput Mađarske i Španjolske pa su Tamburaši u starkama radi boljeg razumijevanja u novopečenoj Europskoj uniji pjesmu snimili i u engleskoj verziji.

'Ugodno smo se iznenadili kad smo čuli da se naša Zorica može čuti u europskim zemljama. Zbog inozemne slušanosti odlučili smo pjesmu snimiti i na engleskom jeziku kako bi ljudi zabavljajući se uz dobar ritam i ples razumjeli i tematiku pjesme', rekao je Nikola Bosilj iz Mejaša.

Mejaše čini šest mladih glazbenika koji se od klasičnih tamburaša razlikuju po jedinstvenom modernom odijevanju i jedinstvenom spoju zvuka tambure sa pop-rock elementima.
Dečki su tamburama dodali bubnjeve, elektro-akustičnu i bass gitaru čime su dobili potpuno novi zvuk i zavladali glazbenom scenom.

U izniman glazbeni talent modernih tamburaša možete se uvjeriti ako poslušate njihovu pjesmu Zorica ili posjetite jedan od njihovih brojnih ljetnih koncerata diljem Hrvatske od kojih je prvi već 05. srpnja u splitskom Hemingwayu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook