uzbudljiva večer

Imamo nove finaliste! U finale Supertalenta idu Emil i Matea i Ritam zona

Ritam zona (FOTO: PR) Ritam zona (FOTO: PR)

Iza nas je peta polufinalna emisija Supertalenta. U finale showa idu Emil i Matea te plesna skupina Ritam zona.

Iza nas je četvrta polufinalna emisija Supertalenta. Svojim nastupima finale su izborili Emil i Matea te plesna skupina Ritam zona. Oni su se pridružili dosadašnjim finalistima među kojima su Antonia Dora Pleško, Flipping Art, Martin Kutnar, Step boysi, Gabrijel Čačić i Scifidelity orchestra, Pavao Anić te Nina i Marin.

Pogledaj i ovo Elizabeta Rudman (Foto: PR) - 1 Predrasude U nju svi upiru prstom: Gledala striptizete kako bi shvatila osude

Vjekoslav Vostrel (FOTO: PR) Vjekoslav Vostrel (FOTO: PR)

Evo kako je tekla večer:

Petu polufinalnu večer otvorio je par kojeg ne spaja samo međusobna ljubav, već i ljubav prema plesu. Oni su Emil i Matea. Dolaze iz Zagreba i zajedno plešu već pet godina. Izuzetno atraktivnom koreografijom s "lebdećim" elementima prenijeli su neviđenu energiju i publiku ostavili u transu, a žiri bez komentara.

Riječi pohvale Martina je jedva izustila. "U audicijskom dijelu ostavili ste iznimno snažan dojam na mene. Ocjenjivanje vaše izvedbe je podcjenjivanje. Ono što vas dvoje jeste i što nudite je ono što umjetnost predstavlja za mene. Reći ću vam najiskrenije hvala!", izjavila je Martina.  "Svaka riječ je suvišna. Svi smo žalili što niste osvojili zlatni gumb. Audicija je bila nevjerojatna i nismo mogli vjerovati da bi danas moglo biti ovako. Ja sam i dirnut i sretan i oduševljen", nadovezao se Janko.

Oduševljenje nije krila ni Maja. Njihova izvedba za nju je još na audiciji bila pobjednička. "Mislila sam da ne možete izvesti nešto bolje, a ovo danas bilo je još pet puta bolje. Generalno sam protiv toga da ljudi mijenjaju privatno i poslovno, a u vašem slučaju to je pod obavezno. Ako vi ne uđete u finale ja se selim iz države. Ovo je van svake pameti koliko je dobro", izjavila je Šuput. Davor Bilman svoj je komentar umjesto riječima iskazao gestom. Ustao je i zapljeskao paru koji je svojom točkom visoko podigao ljestvicu.

Emil i Matea (FOTO: PR) Emil i Matea (FOTO: PR)

Senjski slavuj Matej Prpić predstavio se pjesmom Vinka Coce i Lucia Dalle. Pjevati je počeo sa samo četiri godine, a trenutno ga pjevanju podučava profesor Voljen Grbac. Čim su doznali da su prošli u polufianle odabrali su pjesme i krenuli sa velikim pripremama za polufinale. "Više sam uzbuđen nego na audiciji, ali sam i sretan zato što ću imati više publike koja će me bodriti", rekao je Matej uoči nastupa koji je ponovno zadivio žiri.

"Kad kažem Supertalent onda ti možeš stajati iza toga. Glazba koju pjevaš je jaka i ozbiljna. Ti to radiš savršeno", konstatirao je Davor Bilman. Martina je posebno zadivila činjenica da Matej ima samo devet godina. "Dječaku od devet godina možemo jedino čestitati na ovakvom nastupu", kazala je Martina.

"Imaš nešto u stavu, ponašanju. Imaš držanje koje je odlično. Nevjerojatno koliko si moćan i jak u tome", izjavio je Janko nakon nastupa. Maja je istaknula kako joj je drago što je došao u Supertalent jer ga sad svi mogu čuti. "Mislim da si mnogima večeras donio osmijeh na lice. Češće bi trebao nastupati na velikim pozornicama. Bio si stvarno super", zaključila je Maja.

Emil i Matea (FOTO: PR) Emil i Matea (FOTO: PR)

Idući se na pozornici predstavio jedan neobičan kandidat. On je pasgenije, ime mu je Bongo. Ima šest godina, sjajan je u zemljopisu, a čita bolje od nekih prvašića. Svojim nevjerojatnim sposobnostima oduševio je već na audiciji, a sada je zajedno s vlasnicom Ivankom otišao korak dalje. Pripreme su bile iznimno zahtjevne."Jako je teško pitanje koliko smo se dugo pripremali jer je Bongo nepredvidiv pas. Praktički nama je svaki put kao prvi put. Ako nešto s njim dugo radite njemu postane dosadno", objasnila je Ivanka uoči polufinala u kojem je za Bongo imao poseban zadatak. Davor Bilman je naime htio da izabere između tri novčanice onu od tisuću kuna, a Bongo se i u ovom izazovu bez ikakve pripreme odlično snašao. I iz prve pogodio.

"Vi izgledate kao da se odlično zabavljate. Vaš odnos je jedan ljudski i topao. Pas je dio obitelji i ja na to tako i gledam. Ovom psu je tako lijepo bilo večeras, jako ste nas lijepo zabavili", izjavila je Maja.

Janko je priznao da je na Bonga pomalo ljubomoran. "Bongo me frustrira jer brže čita od mene. Jako mi je drago vidjeti da uživa. Otišao je dalje, pokazao neke nove stvari i super je bio", izjavio je Janko. "Djeluje mi puno opuštenije nego na audiciji. On je pravi showman", zaključila je Martina.

Matej Prpić (FOTO:PR) Matej Prpić (FOTO:PR)

S točkom Avatar predstavili su se članice plesne skupine Ritam zona. Na pozornici ih je bilo čak 17 u rasponu od 12 do 20 godina. Misija im je pokazati drugu realnost u kojoj živi skupina svjesnih pojedinaca u radosti i ljubavi. Ljubav prema plesu ovjenčali su i nebrojenim nagradama na plesnim natjecanjima, a potvrda njihovog talenta stigla je i od žirija.

"Napravili ste odličan show. Imali ste jako dobru koreografiju. Izgledalo je sve dosta sigurno", poručio im je Davor. Zadovoljna je bila i Maja. "Koreografija je bila sjajna. Bina je bila puna. Svi ste bili ujednačeni. Teško vam je naći neku manu. Mi vas volimo i navijamo za vas", dodala je Maja. "Opet jedan kompletan nastup. Vi ste meni i dalje najbolja plesna skupina od svih ovdje", iskren je bio Janko.

Ivanka i pas Bongo (FOTO:PR) Ivanka i pas Bongo (FOTO:PR)

Ona je vrlo spretna, a njezine su akrobacije prilično opasne.Akrobatkinja Ana Perišić, koja je inače po struci profesorica engleskog i češkog jezika, u polufinalu je izvela pravu bajku. I to doslovno. Inspiracija joj je bila Snjeguljica, a njezina točka pokazala se kao pun pogodak.

"Jako mi se sviđala cijela priča. Imali smo sličnih točaka i bilo bi mi izuzetno žao da niti jedna takva točka ne prođe dalje. Imaš moju podršku i moj glas", kazao joj je Bilman. "Stvarno te lijepo gledati. Osim vještine imaš unutarnju eleganciju. Nastup je puno širi od prethodnog. Bilo mi je jako lijepo", dodao je Janko. S komplimentima je nastavila i Maja."Ana bila si divna. Donijela si magiju i bajku. Bilo je divno gledati te", poručila joj je Maja.

Ritam zona (FOTO: PR) Ritam zona (FOTO: PR)

Za plesno-pjevački spektakl ovog puta bio je zadužen talentirani Juraj Roksandić. Odao je omaž obožavanoj Beyonce koju je obogatio daškom Ushera. Njegov prvi nastup ostao je itekako upečatljiv, no ovog puta Juraj je podbacio. "Dvije stvari su mi se sviđale u tvom nastupu. Jedno su hlače, drugo čizme. Ne znam što ti se dogodilo. Ples je bio mlitav, pjevanje je bilo loše", kazao mu je Bilman.

Kritike na njegov račun stigle su i od Maje.  "Audicijski nastup je bio puno, puno bolji. Toliko je bilo falševa, trema te pojela. Mislim da pjesma nije pogodna za show ovaktov tipa. Ples je bio kriminalan, koreografiju nisam shvatila. Prijatelju, nigdje veze u ovom nastupu", izjavila je Maja. "Žao mi je što je tvoj prošli nastup bio puno bolji, ali vidim da je ovo tvoj san i želim da uspiješ u tome", nadovezao se Janko.

Riječi utjehe Juraju je pružila Martina.  "Ti si drugačiji i rubno si čudan, ali to što radiš, radiš s uvjerenjem. Jasno je da si fasciniran s Beyonce. Kad odeš na njezin koncert vidjet ćepš zašto neke stvari ona može produkcijski izvesti, a ti ne. Ali meni se ovo svidjelo", rekla je Martina.

Ana Perišić (FOTO: PR) Ana Perišić (FOTO: PR)

Nakon trikova s kokošima iluzionist Emir Samardžić ljestvicu je podigao poprilično visoko. U polufinalu se predstavio točkom koja je uključila sva četiri člana žirija. "Ono što je specifično za moj nastup je što svaka moja točka može uspjeti ili ne. Međutim, uvijek idem na rizik jer nemam što izgubiti", kazao je Emir prije nastupa. Rizik mu se i ovog puta isplatio.

"Odlučio sam da večeras neću biti kokoš i da ću shvatiti što radiš, ali opet sam ispao kokoš", izjavio je Janko nakon Emirove točke.

"Ne volim kad se utječe na mene i volim kad ja mogu kontrolirati stvari. Živciraju me fore s trikovima jer ih ne razumijem i ne mogu ih kontrolirati", izjavila je Martina pa nastavila: "Priznajem javno da sam zločesta. Promijenila sam datum u posljednji trenutak sekunde i bilo me strah da sam ti time uništila trik. Meni je ovo sve fascinantno i želim ti zapljeskati". "Uživam u tvojim trikovima. Hipnotizirao si sve, showman si.Fenomenalno!", bila je kratka Maja.

Juraj Roksandić (FOTO:PR) Juraj Roksandić (FOTO:PR)

Virtuoz na tamburici Matej Presnac već je na audiciji Maju Šuput dirnuo do te mjere da mu se pridružila na pozornici. Zapjevala je Maja s Matejom 'Svatovsku' i napravila show. Ovog puta Matej je sa svojim prijateljima napravio spektakl zahvaljujući mash up-u sastavljenog od klasike, narodnog, pa čak i folka.

"Tvoja brzina je već legendarna. Eksperiment mi se sviđa jako, ali mislim da si u njemu izgubio svoj šarm", iskren je bio Janko. No Maji se nastup najbržeg prsta Slavonije, kako ga je nazvala, izuzetno svidio. "Matej ti si prije svega mali showman. Imaš tu ambiciju da budeš jedan od onih koji dižu ljude na noge. Sviđa mi se što si večeras više žanrova izmiksao. Bio si šarmantan i divan. Mislim da si jedno lijepo osvježenje za našu emisiju", poručila mu je Maja.

Emir Samardžić (FOTO:PR) Emir Samardžić (FOTO:PR)

Street workouterica Elizabeta Rudman svoj nastup u polufinalu zapakirala je u svoju ljubavnu priču, a nastupila je s dečkom Petrom Đurićem. Za razliku od prošloga puta kada joj je žiri zamjerio nedostatak priče u nastupu, ovoga puta pokušala je zadovoljiti njihove kriterije. „Ja se divim što možete napraviti, a što se tiče nastupa, nedostajalo mi je da se napravi nešto“ , kazao joj je Davor pa zaključio "kapu gore, a hlače dolje".

Martina joj je poručila: „Ja se jako sjećam tvog nastupa s audicije i sjećam se da je falilo svega ostalog, a danas si nam ponudila to sve ostalo.“ Janko je rekao kako je zadovoljan što im je ovoga puta ponudila priču u nastupu. „Ovo je zaokruženo i puno zanimljivije za vidjeti!“ poručio je, a Maja je dodala: „Ljubomorna sam na tvoje trbušnjake. Ovo mi se čini kao nešto najteže, ne znam odakle ti toliko snage. Malo mi je falilo brzine, koreografija nije bila prespora, ali ja sam malo ubrzana.“

Matej Presnac (FOTO: PR) Matej Presnac (FOTO: PR)

Natjecateljski dio ovotjedne polufinalne emisije zatvorio je Vjekoslav Vostrel. 31 mu je godina, dolazi iz Zagreba, a njegov vokal mnoge ostavlja paf. Na audiciji je otpjevao «I Have Nothing» od Toma Jonesa. Ovog puta predstavio se pjesmom The Great Pretender. "Za nastup se nisam trebao puno pripremati jer ovu pjesmu pjevam već jako dugo i mislim kako ju dobro znam", izjavio je Vostrel prije nastupa koji se naročito svidio Maji.

"Jako mi se sviđaš. Kupio si me večeras. Ovo je bio apsolutno genijalan kraj Supertalenta", izjavila je pjevačica. "Strašno mi je drago što si slijedio upute koje smo ti dali. Ti si definitivno potencijal koji nudi svašta", nadovezala se Martina. Davor Bilman na audiciju mu je dao X, no ovog se puta smekšao. "Bio si podnošljiviji. Kad slušam tvoj glas to mi je super, ali kad spojim s onime što vidim nije mi nešto. Mislim da trebaš samo pjevati i prepustiti se", kazao mu je Bilman.

Elizabeta Rudman (FOTO: PR) Elizabeta Rudman (FOTO: PR)

Supertalent pratite na službenim stranicama na Facebooku, Instagramu i YouTubeu. Na službenoj stranici Supertalenta svakodnevno pratite sve novosti, pogledajte više fotografija i videosadržaja o vašim omiljenim kandidatima.

Cijelu epizodu možete pogledati besplatno na NOVATV.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene