Luka o Luce

VIDEO 'Glas koji je do sad bio neviđen na našim prostorima'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ovih dana uz podršku diskografske kuće Menart, koja je u mladoj glazbenici prepoznala ogroman potencijal, snimljen je prvi singl, pjesma 'Možda mi' dobila je i svoje video izdanje.

'Svaka četka i lak za kosu imali su funkciju mikrofona u mojoj ruci od najmlađih dana, dok je gledanje spotova na OTV-u, nakon višesatnog ljuljanja u parku predstavljalo vrhunac dana u životu' stoji u kratkoj biografiji mlade perspektivne glazbenice LUCE.

Pogledaj i ovo Luka Nižetić i Faris Pinjo kao Lana Jurčević, TLZP nešto je tu čudno Luka Nižetić i Lana Jurčević ponovno zajedno, ali što se njoj dogodilo? "Ma, vidi ti tu ljepoticu!"

Ivana Kindl snimila novi spot, a u redateljskoj se ulozi okušao i Luka Nižetić

LUCE potpisuje glazbu za novu pjesmu 'Možda mi', dok iza teksta stoji renomirana Ines Prajo, poznatija po suradnji s Meritasicama, Massimom i Jelenom Radan. Za aranžman i produkciju zadužen je bio Zvonimir Dusper – Dus.

Video broj sniman je u režiji Luke Nižetića, kojemu je ovo debitantsko redateljsko iskustvo.

'Jednostavno mi je bila želja snimiti video za ovu prekrasnu baladu, a i kad sam prvi put čuo neke LUCINE autorske radove, odmah sam postao njezin veliki fan te sam uvjeren da nitko neće ostati ravnodušan na taj emotivni vokal. Radi se o pompoznoj vokalnoj pojavi, o posebnom glasu koji je do sad bio neviđen na našim prostorima. Što se tiče videa išao sam za tim da LUCE bude ono što i je u privatnom životu; vesela, razigrana a opet s druge strane - melankolična osoba. Snimalo se cijeli dan pa sam tako uspio zaraditi i sunčanicu. Bilo je zanimljivo prenijeti cijeli dnevni boravak na livadu, a kraj smo začinili logorskom vatrom i lampionima koji su simbol želje, a ja sam iskreno zaželio da publika u LUCI prepozna veliki talent i uživa u njenim pjesmama', rekao je Luka.

Sama priznaje da je kao vrlo tvrdoglavo i uporno dijete uspjela nagovoriti roditelje da joj kupe klavir, te je s 11 godina upisala osnovnu glazbenu školu i na neki način si definirala daljnji put. Za vrijeme kasnijeg puberteta nabavlja si gitaru, a kasnije i ukulele pa danas pomalo, kako i sama u šali kaže, prebire po akordima na oba instrumenta, iako su zapravo glasnice oduvijek bile prioritetni i zasigurno njezin najimpresivniji instrument. 

Korijene u svom glazbenom odrastanju LUCE nalazi u glazbi The Cranberriesa, Pearl Jam-a, a sa sazrijavanjem (psihičkim i vokalnim) ukus je uz dotadašnji pop-rock, rock i povremeni grunge proširen i na blues, soul i indie. Krajnji rezultat ovog glazbenog odrastanja ljubav je prema mnogim žanrovima i raznolikim umjetnicima poput Otisa Reddinga, Ette James, Bob Dylana, Tracy Chapman, Paolo Nutinija, Damiena Rice-a, Glen Hansarda… Neovisno o glazbenom žanru, LUCE priznaje da će joj uho uvijek najprije izoštriti i doživjeti pomalo sjetne, melankolične, molske note koje će ujedno biti temelj, te prepoznatljivost njezinog autorskog glazbenog izričaja.

Pjevanje i prve gaže započele su u srednjoškolskim danima s tadašnjim pop-rock bendom, dok se za vrijeme fakulteta okušala u nečem posve novom i drugačijem za nju; u mješovitoj klapi 'Falkuša', što zbog znatiželje, što zbog pretpostavlja, dalmatinskih korijena i gena. Slijedi pjevanje na Rock Akademiji gdje sve više sebi priznaje da je glazba ono čemu bi se voljela u životu u potpunosti posvetiti.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene