Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sarah Begbie i Bethany Silcox radile su za bogataše, putovale na luksuzne lokacije, dobivale vrtoglave napojnice, ali to je samo jedna strana priče.


Sarah Begbie i Bethany Silcox nagledale su se svega, a sada su odlučile ispričati svoju priču. Naime, djevojke su godinama radile kao posluga na jahtama bogataša i imale su priliku raditi za brojna poznata i nepoznata bogata lica.

Vezani članci Brod koji je izgorio u marini u Kaštelima - 4 Šokirani mještani o kataklizmičkim prizorima u marini: "Strašno! Pitali smo se hoće li nam krenuti prema kućama" Slika nije dostupna Luksuz (NI)JE za sve: Odmor koji košta od 38 do 45 tisuća kuna po danu

Njihova priča je sljedeća: Inače stjuardesa, Sarah se na ovaj posao odlučila 2014. godine kada joj je dečko koji je radio na jahti Trinity rekao da njegova kompanija traži radnike. I tako je Sarah sljedećih godinu i pol provela ploveći na luksuznom brodu i posjetila zemlje kao što su Tajland, Indonezija, Tajland, Malezija, Singapur.

 

 

Bethany Silcox je tri godine radila taj posao i kaže da je imala priliku posluživati poslovne ljude i članove kraljevskih obitelji, a otkrila je da je najam jedne jahte na kojoj je radila tjedno koštao i milijun dolara. Tako započinje njihova luksuzna priča.

 

 

'Kuhar na brodu spremao je hranu i za goste i za članove posade, a hrana je bila na najvišem nivou. Jednom sam imala priliku isprobati japansku Kobe govedinu koja košta 11 tisuća dolara', ispričala je Sarah za Daily Mail.

Njihov im je posao omogućio da upoznaju brojne celebrityje, putuju na egzotične lokacije i dobivaju vrtoglave napojnice, ali to je samo jedna strana novčića.

 

 

Budući da su njihovi poslodavci naviknuti na luksuz, djevojke su trebale biti gotovo uvijek na raspolaganju pa su im tako smjene znale trajati i po 18 sati dnevno. Ukoliko je netko poželio nešto pojesti usred noći, djevojke su trebale biti na raspolaganju.

 

 

'Na nogama sam bila od 6 ujutro, pa sljedećih 16 do 18 sati s tim da bih tijekom dana jedva sjela na dvije minute. Ako i toliko', ispričala je Sarah. I dok su gosti na jahti spavali u luksuznim apartmanima, njihov smještaj nije bio toliko raskošan.

 

 

Goodbye Singapore.. Next stop Phuket #workdays #singapore #yachtlife #sapphire #phuket #backagain #kepelbay

A photo posted by Sarah Begbie (@sbegbie) on

 

Sarah je otkrila da je prostor u kojem je spavala bio toliko malen da se osjećala kao u zatvoru.
Bethany je kao dio posluge na brodu radila tri godine nakon što je završila fakultet. No, ova priča naravno ima i onu luksuznu stranu.

'Najduže sam na nogama provela 25 sati, a kopno jednom prilikom nisam dotaknula čak 40 dana. Rijetko smo imali vremena za ručak, pa bi uglavnom nešto usput prigrizli', otkrila je Silcox koja je mjesečno zarađivala više od 3000 funti, sa svim plaćenim troškovima, povratnom kartom za doma te sa 60 dana plaćenog godišnjeg.

Cure su se složile da im je najteže bilo podnijeti razdvojenost od obitelji i prijatelja, ali njihovi su poslodavci pronašli načina da im to nadomjeste.

'Gosti su po tom pitanju bili veoma obzirni prema meni. Jednom prilikom sam tako dobila Armani sat, a svi troškovi večere i torte u restoranu su bili plaćeni', rekla je Sarah, ali to nije sve.

Budući da su imale smještaj i hranu, dakle pokrivene sve dnevne troškove, dobivale su i zaradu do 2210 funti mjesečno. U slobodno su si vrijeme dakle mogle priuštiti luksuzan život, skoro u rangu onog gostiju na jahtama. Sarah je ispričala da su mogle koristiti sve što jahta pruža kao što su bazeni, igračke ili oprema za surfanje. Uz to, nije nedostajalo i dobrog društva na brodu.

'Bilo je puno slobodnih (bogatih) muškaraca koji bi se jako razočarali kada bih im rekla da me na obali čeka moj dečko', otkrila je Sarah.

Bilo je i nekih pomalo neobičnih situacija. Cure pričaju da ponekad stvarno nisu znale kakav ih zadatak tog dana očekuje, a bilo je i onih neočekivanih. Silcox je ispričala da su jednom morali raditi kao pratnja gostima na izlasku u VIP klub u St Tropezu gdje su uživali u pićima po cijeni od samo 45.000 kuna.

 

Uz sve to, ne mogu se potužiti na svoju zaradu.

'Moja najveća napojnica bila je 30.000 kuna po tjednu, na brodu nas je tada radilo 36, a svi smo imali slične napojnice. Možete si samo zamisliti koliko je to novaca samo 'sa strane'', rekla je Bethany.

Pohvalile su se da su tijekom svog rada tamo imale priliku družiti se s Willom Smithom, princom Albertom od Monaca te Antoniom Banderasom.

Nakon što je završilo luksuzno putovanje, i jedna i druga vratile su se svojim poslovima u Londonu.
'Tijekom rada na brodu navikla sam se imati puno ljudi oko sebe pa se sada znam osjećati usamljeno. Mislim da mi je to što sam bila hostesa na brodu bilo jedno od najljepših iskustava u životu i bilo mi je drago da sam dobila tu priliku', zaključila je Bethany.