profesionalna sportašica

Sandra Perković ističe važnost pravilne prehrane i suplimenata

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Pravilna prehrana iznimno je važan faktor pri postizanju vrhunskih rezultata sportaša, bilo da govorimo o vremenu treniranja prije natjecanja, bilo da je riječ o periodu kada sportaši nisu u pripremama za natjecanje. Zna to i naša zlatna Sandra.

Koliko je važna pravilna prehrana i unos vitamina, minerala i esencijalnih masnih kiselina u vrijeme intenzivnog treniranja, znaju poznati hrvatski veslač Valent Sinković, gimnastičar Marijo Možnik i Sandra Perković, hrvatska rekorderka, olimpijska, svjetska i trostruka europska prvakinja u bacanju diska.

Pogledaj i ovo Sandra Perković - 4 Pravo osvježenje! Novopečena gospođa Elkasević osim prezimena nakon udaje još je nešto promijenila: ''Super slatko!''

Sport je njihov život, njihov poziv, a uspjeh u sportu njihova je želja, misija i cilj. Kako bi postigli taj cilj, vrhunski sportaši imaju posebne režime, bilo da govorimo o tempu i jačini treninga ili da govorimo o prehrani koja je iznimno važna za svakog vrhunskog sportaša. Solgar, vodeći svjetski proizvođač dodataka prehrani, organizirao je predavanje naziva Snaga suplementacije vrhunskih sportaša iz pera mag. pharm. Mimi Vurdelje, koje je, kako mu i naziv kaže, pripremila mag. pharm. Mimi Vurdelja, nutricionistkinja Hrvatskog olimpijskog odbora. Dosadašnja iskustva su pokazala, objasnila je nutricionistkinja Vurdelja, da se sportaši često loše hrane što može ugroziti njihov nastup i sportski rezultat.

Sandra Perković: 'On je moj životni odabranik i s njim ću ostati do kraja života'

Sama zdrava prehrana ne može jamčiti sportski uspjeh, ali zato neodgovarajući režim prehrane šteti sportaševu programu treniranja i može ograničiti njegovu maksimalnu sposobnost na natjecanju. Koliko je važno ispravno se hraniti tijekom cijele godine, a ne samo prije i nakon nastupa, posvjedočila je i naša najbolja atletičarka, Sandra Perković: 'Bacanje diska zahtijeva visok stupanj psihofizičke pripreme. Vrhunske rezultate ostvarujem zahvaljujući intenzivnim treninzima, ispravnoj prahrani i vrhunskim dodacima prehrani. Pazim da prehranu prilagodim fazi treninga u kojoj jesam jer sam svjesna koliko ona utječe na moju spremnost kao sportašice. Zbog povećanih potreba koje ne uspijevam nadoknaditi putem prehrane kroz sve faze ciklusa koristim vrhunske Solgarove dodatke prehrani. Neizostavan je Solgar VM 75, mineralno-vitaminski preparat kojim brzo nadoknađujem vitamine, minerale i antioksidanse te skraćujem vrijeme oporavka. Zatim koristim i Solgar Omega -3 Double strengh , te Solgar Kalcij, Magnezij plus Cink za nadoknadu minerala koje intenzivno trošim tijekom treninga. Odnedavno pijem i Solgar 7 koji mi pruža sjajnu zaštitu zglobova i omogućuje mi da lakše podnosim opterećenja, a zglobovi su elastičniji i nema boli'.

Sa Sandrom se slažu i njezini kolege, vrhunski sportaši, gimnastičar Marijo Možnik i veslač Valent Sinković. 'Solgarove Multivitaminske tablete pijem tijekom natjecateljske sezone jer je to razdoblje velikog psihofizičkog napora koji mi jako iscrpljuje organizam. Zahvaljujući dodatnoj vitaminizaciji, uspijevam održati visoku mentalnu i fizičku razinu kako bih postigao maksimalne rezultate na treninzima i natjecanjima”, rekao je Marijo Možnik, a Sinković je istaknuo: “Budući da sam vrhunski sportaš, važno mi je koristiti najbolje proizvode, koji najviše koriste mom organizmu. Svoje sam povjerenje dao Solgaru!"

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene