Malena Charlotte toga nije ni svjesna, no ulazi u povijest. Naime, 2013. godine donijeta je odredba kojom se mijenja dotadašnja linija nasljeđivanja prijestolja, a u kojoj muškarci imaju prednost!

Galerija


Princ William i supruga Kate broje sitno do dolaska trećeg djeteta na svijet. A kada se rodi i treća kraljevska beba, malena princeza Charlotte ući će u povijest.

Vezani članci Princ William Malo kome je promaknuo detalj iza Williamovih leđa, ponovno je dirnuo Britance koji mu šalju jasne poruke Meghan Markle i princ Harry Novo iznenađenje za Meghan i Harryja? Čini se da njihovo ponašanje dolazi na naplatu i to ne samo u kraljevskoj obitelji

Naime, zahvaljujući odredbi iz 2013. godine, dvogodišnjakinja će bez obzira na spol nove bebe u kraljevskoj obitelji zadržati svoje mjesto u redu za krunu.

 

Princeza Charlotte (Foto: Getty Images)
Princeza Charlotte (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Dakle, čak i ako vojvotkinja Kate rodi sina, on neće utjecati na poredak za krunu. Prema prijašnjim odredbama, mlađi brat bi istisnuo Charlotte, no budući da se odredba o naslijeđivanju u kraljevskoj obitelji promijenila 2013., ipak neće biti tako.

Princeza Charlotte (Foto: Getty Images)
Catherine Middleton fotografirala je Charlotte prije odlaska u vrtić Foto: AFP PHOTO / KENSINGTON PALACE / DUCHESS OF CAMBRIDGE

Spol više ne igra ulogu, pa će Charlotte ostati u svom redu za prijestolje i imat će primat.

Inače, za dolazak treće kraljevske bebe već je sve spremno, ali Kate i William spol će otkriti tek nakon što se beba rodi.