Mijenja tradiciju

Na dan kad se rodi njezin brat ili sestra, dvogodišnja princeza Charlotte ući će u britansku povijest

Princeza Charlotte (Foto: Getty Images) Princeza Charlotte (Foto: Getty Images) Getty Images 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Catherine Middleton fotografirala je Charlotte prije odlaska u vrtić Princeza Charlotte (Foto: Getty Images) +0 Princeza Charlotte (Foto: Getty Images) Galerija

Malena Charlotte toga nije ni svjesna, no ulazi u povijest. Naime, 2013. godine donijeta je odredba kojom se mijenja dotadašnja linija nasljeđivanja prijestolja, a u kojoj muškarci imaju prednost!

Princ William i supruga Kate broje sitno do dolaska trećeg djeteta na svijet. A kada se rodi i treća kraljevska beba, malena princeza Charlotte ući će u povijest.

Pogledaj i ovo Princ William, Kate Middleton i princ George vidite li vi što nedostaje? Netko se dobro poigrao s božićnom čestitkom Williama i Kate, ali svi se pitaju kako oni nisu primijetili tako očite detalje prije puštanja u javnost!

Naime, zahvaljujući odredbi iz 2013. godine, dvogodišnjakinja će bez obzira na spol nove bebe u kraljevskoj obitelji zadržati svoje mjesto u redu za krunu.

  Princeza Charlotte (Foto: Getty Images) Princeza Charlotte (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Dakle, čak i ako vojvotkinja Kate rodi sina, on neće utjecati na poredak za krunu. Prema prijašnjim odredbama, mlađi brat bi istisnuo Charlotte, no budući da se odredba o naslijeđivanju u kraljevskoj obitelji promijenila 2013., ipak neće biti tako.

Catherine Middleton fotografirala je Charlotte prije odlaska u vrtić Catherine Middleton fotografirala je Charlotte prije odlaska u vrtić Foto: AFP PHOTO / KENSINGTON PALACE / DUCHESS OF CAMBRIDGE

Spol više ne igra ulogu, pa će Charlotte ostati u svom redu za prijestolje i imat će primat.

Inače, za dolazak treće kraljevske bebe već je sve spremno, ali Kate i William spol će otkriti tek nakon što se beba rodi.

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene