Valentinovo 2013.

Pitamo vas, gdje je nestala romantika?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Koliko god prevrtljiva bila, u prvoj polovici Veljače sve je u znaku crvenih srca. Ljubav je u zraku, baš kako kaže i pjesma. No, jesmo li romatični samo na službene blagdane ili cijele godine?

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo In Magazin: Ana i Stjepan Pavlinić - 3 75 godina braka! Ana i Stjepan Valentinovo ne slave, ali su proslavili krunski pir: ''Bilo je lijepih i loših vremena, ali mi smo se dogovorili, riješili''

Treba li vam podsjetnik za ljubav? U svijetu u kojem živimo nije loše podsjetiti se na neke stvari koje uzimamo zdravo za gotovo.

Zadnjih nekoliko godina Valentinovo je često obilježeno kao komercijalni blagdan na kojem se samo želi zaraditi, a čak je pokrenuta i akcija protiv Valentinova kako se oni koji su sami ne bi osjećali izopčeno i deprimirano.

Pitate se zašto slavimo Valentinovo?

Tradicija slavljenja Valentinova vjerojatno je jedna od najdužih u povijesti kršćanstva. Valentinovo je postalo popularno zahvaljujući Sv. Valentinu, no jeste li se koji put pitali što bi se dogodilo da taj svećenik nije tajno vjenčavao rimske vojnike i njihove odabranice?

Valentin je prije svega volio ljubav, a iako je u to vrijeme rimski car Klaudije donio je naredbu prema kojoj se nijedan rimski vojnik ne bi smio vjenčati jer bi to ometalo njegovu pažnju na bojištu, oglušio se o tu zapovjed te počeo potajno vjenčavati mlade parove riskirajući tako da završi u zatvoru i da bude pogubljen. To se na kraju i dogodilo 14. veljače, te upravo na taj dan slavimo čovjeka dovoljno hrabrog da riskira svoj život kako bi usrećio druge.

>> Victorijine Anđelice 'Pokazale što znaju' - u seksi donjem rublju!

Dakle, je li Valentinovo doista tako mrzak blagdan? Svako malo izađe vijest kako je mladić zaprosio djevojku pred prepunim stadionom, nedavno smo čitali i kako je jedan bajker iz Kalifornije zaustavio cijeli promet kako bi postavio sudbonosno pitanje svojoj djevojci, jedan mladić planira zaprositi svoju djevojku ni manje ni više već na putu u svemir! Nekome pretjerivanje, drugima iskaz ljubavi u javnosti. Na Valentinovo se mnogi parovi zaručuju i planiraj zajedničke živote - zapravo je to i vrlo praktično jer vaš suprug/dečko/partner nikako neće moći zaboraviti TAJ datum!

Jeste li romantični?

Bez obzira slavite li ga ili ne, zapravo vam postavljamo pitanje – jeste li romantični? 'Make love not war' , mnogi bi se složili. Poruka ljubavi trebala bi nas spajati ne razdvajati. Cvijet, čokolada, neka sitnica... podsjetit će naše voljene na to da smo im doista zahvalni što su uz nas.

Što ste vi najromantičnije napravili za svoju bolju polovicu? Šaljite nam svoje priče na natjecaj@novatv.hr, najbolje ćemo objaviti! I sretno vam Valentinovo, provedite ih uz svoje najdraže!

Darivate li voljene za Valentinovo?

  • Da, naravno
  • Ne, ne slavim Valentinovo
  • Nama je Valentinovo svaki dan

Ukupno glasova:

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene