Najgledaniji film u sjevernoameričkim kinima već drugi tjedan zaredom je "Hobbit: Smaugova pustoš", s ostvarenim prihodima u visini 32,5 milijuna dolara tijekom protekloga vikenda prikazivanja.


"Hobbit" se pokazao otpornim čak i na agresivnu medijsku kampanju koja je prethodila kino distribuciji komedije "Anchorman 2: The Legend Continues", koja se tako našla na drugome mjestu sa zarađenih "samo" 26,8 milijuna dolara.

Vezani članci Marilyn Monroe i John F. Kennedy (Foto: Profimedia) Svi su joj zavidjeli: Otkrivena tajna ljepote Marilyn Monroe, 57 godina nakon njezine smrti Olga Kurylenko (Foto: Profimedia) Uz bivšu Bond djevojku ne veže se niti jedan skandal, a njezine privatne fotografije su prava rijetkost

Na trećem je mjestu Disneyev animirani hit "Snježno kraljevstvo" (19,2 milijuna dolara), a na četvrtome krimi-drama "American Hustle", s 19,1 milijun dolara prihoda.

'Išao sam toliko daleko da sam bio na setu na Novom Zelandu'

Peti je na popisu još jedan Disneyev film, jako hvaljena akcijska drama "Kako je spašen gospodin Banks", koji je u prvome vikendu prikazivanja uprihodio 9,3 milijuna dolara.

Do nedjelje, ukupan prihod američke filmske industrije u 2013. zabilježio je 0,8-postotni rast u odnosu na godinu ranije, na gotovo 10,4 milijardi dolara. Rekord je postavljen 2012., kada su prihodi iznosili 10,77 milijardi dolara.

Hoće li Hollywood u ovoj godini postaviti novi rekord ovisit će i o još pet filmova koji u distribuciju kreću na sam Božić, među kojima su drama "Vuk s Wall Streeta" Martina Scorcesea s Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi, te komedija "Tajni život Waltera Mittyja" koji je režirao i u njemu glumi glavnu ulogu Ben Stiller.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook