Vokalni ansambl Brevis

Osječanke je filmić na Youtubeu odveo u New York!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Osječki Vokalni ansambl Brevis za sada je jedini hrvatski zbor koji je prošloga tjedna nastupio u Carnegie Hallu u New Yorku.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo Bella Hadid (Foto: Getty Images) - 4 Odvažno izdanje Jedna od najtraženijih manekenki današnjice ispod sakoa nosila je samo crni čipkasti grudnjak

Tamo su otputovali na poziv koncertne agencije Distinguished Concerts International New York da nastupe kao posebni gosti na koncertu posvećenom skladateljskom opusu Karla Jenkinsa.

>> Dosad neviđeno: Virtualni zbor koji je oduševio milijune!

'Za poziv je zaslužna snimka s YouTubea skladbe 'Adiemus' koju su osječke brevisice izvele na Osječkom ljetu kulture 2010. godine. Koncertu je nazočio i sam skladatelj koji je bio osobito zadovoljan našom izvedbom', rekla je dirigentica VA Brevis Antoaneta Radočaj Jerković.

>> Prvi put u povijesti je jedan hrvatski zbor pozvan u Carnegie Hall

Pred newyorškom publikom Osječanke su se predstavile u dva navrata. Dok su u prvom dijelu koncerta zajedno s međunarodnom zborskom postavom iz Amerike i Australije uz pratnju simfonijskog orkestra DCINY izvele skladbu Karla Jenkinsa 'The Armed Man, A Mass for Peace', u drugom su dijelu dobile priliku za samostalni nastup uz klavirsku pratnju Davora Dedića s repertoarom hrvatskih zborskih skladbi.

Na programu su im bila djela skladatelja Josipa Hatzea, Borisa Papandopula i Slavka Zlatića, a izvele su i skladbu 'Adiemus' Karla Jenkinsa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene