Norijada 2013. je napokon stigla - dan kojeg maturanti svake generacije nestrpljivo iščekuju svake godine.


Maturantima pak poručujemo da nam na moj.report@novatv.hr pošalju fotografije sebe s prijateljima u 'norijadskom' izdanju. Biramo najbolju fotku!

Vezani članci Stacionar Arena I to smo dočekali: U zagrebačkoj Areni više nema nijednog pacijenta, dvorana zasad ostaje samo u pripravnosti Lorena Tolić Na pragu su budućnosti, a već se nose s enormnim stresom: "Sve mi to samo daje vjetar u leđa da odem iz Hrvatske"

Petak je ovog tjedna ne samo posljednji radni dan već i dan poseban za sve hrvatske maturante. Napokon su dočekali Norijadu!

>> U petak je Norijada, ZET najavio poremećaj u prometu

Mnoštvo maturanata okupilo se  na glavnom zagrebačkom trgu kako bi tradicionalno proslavili posljednji dan nastave, odakle su uz techno glazbu iz DJ kamiona krenuli prema jezeru Bundek gdje je za maturante priređen bogat glazbeno-scenski program.

Na brašnom zabijeljenom podiju Trgu bana Jelačića, plešući, zviždajući, polijevajući se, uz obilje alkohola, maturanti su jasno davali do znanja da je njihovim srednjoškolskim brigama i obavezama zauvijek kraj. Dogodilo se nekoliko incidenata, a zabilježena je i tučnjava.

Privedeno 11 osoba

Ukupno je zbog remećenja javnog reda i mira privedeno 11 osoba. Oštećena su dva autobusa i jedno osobno vozilo. Bilo je ukupno 29 intervencija Hitne pomoći - u 24 slučaja radilo se o konzumiranju prevelike količine alkohola, a u ostalih 5 slučajeva radilo se o lakšim ozljedama.

Promet je oko podneva na Trgu bio zaustavljen te je prometovanje tramvajskih linija preusmjereno na Glavni kolodvor.Povorka, kojoj se i ove godine pridružio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u podne je krenula prema novozagrebačkom parku Bundek Praškom, Zrinjevcem, Strossmayerovim i Tomislavovim trgom, Mihanovićevom, Miramarskom, Vukovarskom i dalje preko Mosta slobode.

S obzirom da 'norenje' podrazumijeva glasnu glazbu, sitne nestašluke i mnoštvo mladih na ulicama, onima koje bi to moglo zasmetati poručujemo da se naoružaju strpljenjem.

Maturante na Bundeku zabavljaju DJ EM BEE, Iva Ajduković, Martina Vrbos, Ivana Banfić i Nina Badrić, a završetak škole slavit će se do 22 sata kad zabava prestaje.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook