Priča o šumskim vilama postala je stvarna tim više jer su se poznate Hrvatice izvrsno utjelovile ta nježna bića.


U prelijepom prirodnom ambijentu park šume Maksimir snimljen je bajkovit editorijal za potrebe jednog frizerskog salona. U priči o šumskim vilama izvrsno su se snašle pjevačica Lidija Bačić, glumica Ana Vilenica, nekadašnje Miss Universe Hrvatske Ivana Mišura i Ivana Delač Đolo, bivše Miss Hrvatske Ivana Ergić i Nina Slamić Gudeljević te poznata manekenka Nikolina Miletić.

Vezani članci Lujo Končević (Foto: Dnevnik.hr) Nakon propale veze s bivšom misicom zgodni domaći glumac ljubi prateću pjevačicu Željka Bebeka Slika nije dostupna Bivše missice ovako izgledaju danas!

Pod kreativnim vodstvom fotografkinje Ive Lulić i Jadranke Pezo priča o šumskim vilama postala je stvarna tim više jer su se poznate Hrvatice izvrsno utjelovile ta nježna bića. Sve su odmalena vjerovale kako dobre vile postoje, a koje od njih su im bile najdraže provjerili smo na setu snimanja.

Pročitajte priču o lijepim kćerima opasnih očeva. Tko bi im se približio?

Ana Vilenica: ''Kad govorimo o vilama ne mogu pobjeći od svog prezimena - Vilenica. Baš mi je vilinsko. Saznala sam da su Vilenice po predaji bile žene koje su znale liječiti, a to su naučile od vila. Moja baka pričala mi je o vilama koje bi se noću skupljale i plesale, a ako bi zakazale konje, ujutro bi ti konji imali ispletene pletenice na grivi. Takve konje nisu smjeli dirati. Volim svoje prezime i nekad se stvarno osjecam kao vila'', govori lijepa Ana.

Ivana Mišura u djetinjstvu je najviše voljela bajku "Pepeljuga" i priču o djevojci kojoj je dobra vila pomogla napraviti haljinu i staklene cipelice za kraljevski bal. ''Vjerujem u dobre vile, a danassu to definitivno naše majke koje će sve učiniti da budemo sretni'',kaže Ivana.

Nina Slamić Gudeljević kad je bila mala vjerovala je u Zubić vilu. ''Mama me načula da moram svaki dan prati zubiće jer Zubić vila donosi poklone samo za zdrave i bijele zube. Ja sam ih redovno prala i za svaki zubić poklone dobivala'' , prisjeća se Nina.

U Zubić vilu vjerovala je jos jedna Miss Hrvatske Ivana Ergić. ''Kao mala, vjerovala sam u Zubic vilu. Za svaki mliječni zub ostavljala mi je novac ispod jastuka i novi trajni zub na mom osmjehu''.

Kad govorimo o djetinjstvu i vilama, ona koja je itekako ostala u sjećanju Nikoline Miletić je Plava vila koja govori Pinokiju da će postati pravi dječak ako bude hrabar, marljiv i iskren. Kao što su svi ljudi često rastrgani između dobra i zla, tako je bio i Pinokio, no dobra vila ga je pokušava usmjeriti na pravi i dobar put. ''Nijedna laž ne prođe nekažnjeno, zato uvijek treba govoriti istinu. Moje dobrevile su moji roditelji koji su me podučili svemu onom što je vrijedno truda i dobro u životu te da se uvijek trudim biti bolji čovjek'', iskrena je Nikolina.

S njom se slaže Ivana Delač Đolo koja dodaje kako je i njezinom sinu do sad jedna od dražih lektira upravo Pinokio zbog poučne priče.

Popularna pjevačica Lidija Bačić kao djevojčica nije vjerovala da postoje vile. ''Voljela sam čitati i gledati bajke u kojima vila pretvara sluškinju u najljepšu princezu sa najljepšom haljinom, a potom sam obožavala i priču u kojoj vila preuzima negativnu ulogu pa baca kletvu na Trnoružicu. Kao malena zamišljala sam da je život bajka, ali onda sam odrasla. No zato često uživam u raznim ekraniziranim bajkama, a sad imam i ove fotografije pa sam se već zamislila kao vila i kako bacam čari na nekog zgodnog princa'', kroz smijeh će Lidija.