Kako im se to samo potkralo!

Nevjerojatne greške u vašim omiljenim filmovima!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Za neke od njih jednostavno ne možete vjerovati da su se dogodile. Neke će vam možda biti manje srašne. No, htjeli ili ne - one su tu. Predstavljamo filmske graške u vama omiljenim filmskim naslovima.

Odjel za umjetnost 'ušuljao' se u scenu filma 'Dan neovisnosti'. Naime, tijekom Davidova monologa u Području 51, gdje je pijan oplakivao sudbinu planeta, vidi se kanta s natpisom 'Art Dept.' odnosno 'Odjel za umjetnost'. Postavlja se stoga pitanje ima li 'top secret odjel' svoje dizajnere ili je neki umjetnik na setu zaboravio spremiti kantu za smeće.

Lik u filmu 'Goonies' prisjeća se zastrašujuće avanture koja se zapravo nikad nije dogodila.

Pogledaj i ovo PR Najveći svjetski sajam nezavisnih filmova Bili smo na filmskom sajmu gdje se potroši više od milijarde dolara



Na kraju filma Data ispriča novinarima kako je najstrašniji dio avanture bila borba s divovskom hobotnicom. No, problem je taj što je ta scena izbrisana iz filma koji se prikazivao samo u kinima i nije se vidjela sve dok Disney Channel nije emitirao film 1990. godine.

Porsche se pretvorio iz razbijenog u potpuno novi u filmu 'Commando'.

'Commando' je doživio komercijalni uspjeh koji je Arnolda Schwarzeneggera profilirao kao akcijskog junaka. No, u njemu je toliko grešaka da ih je teško pobrojiti. U ovom slučaju Porsche Johna Matrixa, koji je bio itekako vidljivo oštećen, u idućoj sceni postaje potpuno nov.



Kola koja su se u filmu 'Gladijator' prevrnula pokazala su i ne tako stari spremnik goriva koji zapravo nije ni postojao u to vrijeme. Iako su Rimljani bili zaslužni za mnoga postignuća - poput cesta i kanalizacije, ipak gorivo i vožnju na njega tada još nisu izumili.

Bijeli kombi pojavljuje se u filmu 'Braveheart'. Iako je dosad u ovom filmu pronađeno mnogo grešaka, među kojima je bilo i gumeno oružje, ovo je ipak jedna od najvećih.

Ni kultni 'Pulp Fiction' nije lišen grešaka. Tarantino je možda perfekcionist, ali i njemu se potkrade poneka greška. U ovom slučaju radi se o rupama od metaka koje se mogu vidjeti na zidu iza Julesa i Vincenta i prije nego što njihova žrtva neuspješno zapuca na njih dvojicu i, naravno - promaši. Ovaj 'čudesni' trenutak inspirira Julesa na govor o svom životu kao plaćenom ubojici.



Zanimljiva je scena u filmu 'North by Northwest' u kojoj dječak začepi uši prije pucnja. Riječ je o jednom od najboljih Hitchcockovih filmova koji će ujedno biti zapamćen i po ovoj legendarnoj filmskoj greški.


U filmu 'Jurassic Park' mnogo je grešaka. U priloženom videu pogledajte neke od njih.


Django je u filmu 'Django Unchained' nosio sunčane naočale koje zapravo u SAD-u nisu postojale sve do 1929. godine. S obzirom da je radnja filma smještena u 1858. godinu, ovo se može smatrati još jednom filmskom greškom.

Nevjerojatna greška potkrala se u filmu 'T3: Rise of the Machines'. Naime, broj na zrakoplovu Cessna mijenja se od trenutka polijetanja pa do stanja u zraku. Pogledajte.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene