13-godišnja Talia Joy Castellano je hrabra djevojčica koja je zahvaljujući nevjerojatnoj borbi za život, ali i uspješnom video blogu o šminkanju, postala zaštitno lice američke tvrtke Covergirl.


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci Karcinomi glave i vrata - 4 Jedna pozitivna vijest iz zdravstva: U KBC-u Zagreb osnovan je Centar za tumore glave i vrata. Liječnici upozoravaju na koje simptome obratiti pozornost Mirjana i njezina djeca Kad se čitav život okrene u trenu: "Stajala sam iznad tog bunara i mislila kako je najbolje da me nema... Tada me nazvao brat. Spasio me"

Osim što je inspiracija djevojčicama njezine dobi diljem svijeta, Talia je inspiracija i odraslima. Trenutno se bori s dvije vrste raka - leukemijom i neuroblastomom.

Olakšanje i razonodu u teškim životnim okolnostima potražila je u šminkanju i stavljanju svojih zabavnih video uradaka na internet. Njezini klipovi u kojima djevojke uči kako da se našminkaju privukli su više od 14 milijuna gledatelja na Youtube. Sve je počelo, tvrdi Talia, od toga da je neće nositi perike nakon što je počela s kemoterapijom.

>> Stari lijek za dijabetes mogao bi biti učinkovit u liječenju raka

'Ne volim perike, ne znam...Kada imam periku na sebi osjećam se kao da to nisam ja', tvrdi Talia. No zato je u make-up-u pronašla idealan hobi koji joj je uz to podignuo i samopouzdanje.

'Kada se našminkam, osjećam kao da kada me netko gleda zapravo gleda u moj make-up, a ne moju glavu bez kose.'

Ovoj hrabroj djevojčici liječnici prognoziraju 4 mjeseca do godinu dana života. Ima opciju odlaska na transplantaciju koštane srži, no tvrdi da je umorna. Takav zahvat potpuno bi je iscrpio, a Talia kaže i da se dosada već podvrgnula 'nenormalnom broju operacija.'

No Talia sada uživa u novoj ulozi zaštitnog lica za kozmetičku tvrtku i u potpori brojnih obožavatelja. Talia je milijune ljudi diljem svijeta razveselila i inspirirala svojim pozitivnim stavom i video lekcijama. Svoju borbu s rakom htjela je podijeliti s drugima da ih upozori da je život kratak i da u njemu treba uživati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook