Rijedak prizor

'Mnoge amiške žene imaju lijepo građena tijela' - Evo i dokaza!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kate Stoltzfus nije samo još jedno lijepo lice s naslovnice magazina. Ona je pripadnica konzervativne kršćanske grupe Amiša, ali i sudionica TLC-ovog reality showa 'Breaking Amish'.

Lijepa 22-godišnja Kate Stoltzfus krasi srpanjsko izdanje časopisa Maxim. Na fotografijama je ova sudionica reality showa 'Breaking Amish' pokazala nešto više gole kože nego što je to uobičajeno kod konzervativnih Amiša.

Riječ je o američkom reality showu koji se emitira od rujna 2012. godine te u kojem sudjeluje pet mladih Amiša koji su se preselili iz svojih zajednica u New York kako bi isprobali neki novi način života i suočili se s teškim izborom - vratiti se u svoju zajednicu ili ostati u New Yorku i riskirati izbacivanje iz zajednice.

Pogledaj i ovo showbuzz Potukla konkurenciju Malo je potrebno da se tako osjeća: Ona je najseksi žena 2014.

>> Gdje je Rafo? A ostali farmeri? Imamo odgovor!

Podsjećamo, Amiši do 16 godine života nisu izloženi životu izvan svoje zajednice. No, nakon toga im se dopušta da vide kako se živi u ostatku svijeta i da odluče žele li se vratiti ili ne.

Kate Stoltzfus se očito svidjelo što je vidjela i upoznala, a zasigurno ju je 'vanjski' svijet dočekao sa svim mogućim komplimentima. Jer ova djevojka na naslovnici Maxima, kao i u amiškoj odjeći, izgleda veoma lijepo i zavodljivo.

'Mnoge amiške žene imaju lijepo građena tijela jer rade naporno', izjavila je Kate za Maxim. 'Također jedu zdravo, s obzirom da uzgajaju svoju vlastitu hranu. To je jedna od stvari koje mi nedostaju od kuće. Nedostaje mi vođenje brige oko mojih biljaka'.

No, život u velikom gradu nije prestrašio Kate.

'Prije no što sam potpisala ugovor s modnom agencijom napravila sam probno snimanje da vidimo znam li pozirati. A prvo poziranje sam morala obaviti u kupaćem kostimu', izjavila je Kate. 'Moram priznati da je isprva bilo veoma neugodno no sad sam se već priviknula na to'.

Za one koji ne znaju...

Amiši su pripadnici konzervativne kršćanske grupe u Sjevernoj Americi, poznate kao Stari red amiške menonitske crkve. Amiši su se pojavili u periodu 1693. do 1697. kao sljedbenici Menonitskog starješine Jakob Ammanna (oko 1730). Sljedbenici su Anabaptizma, radikalnog ogranaka Lutherove reformacije.

Preseljenje u Sjevernu Ameriku i asimilacija učinili su da Amiša više nema u Europi. Naselili su se u Pennsylvaniji u 18. stoljeću. Poslje 1850. raspali su se na Stari (tradicionalni) i Novi red (danas menonitske crkve). Amiši starog reda sada žive u Pennsylvaniji, Ohiu, Indiani, Iowi, Ilinoisu i Kanzasu.

Odrasli koriste i primaju formalno članstvo u crkvi između 17. i 20. godine. Bogosluženje u Pennsylvaniji se obavlja na nizozemskom (germanski dijalekt) i malo na engleskom.

Iako su u teološkom pogledu slični menonitima, Amiši nose skromnu, staromodnu odjeću i odbacuju modernu tehnologiju, uključujući automobile i telefone.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene