svaka čast!

PRODUCENTICE, MISSICE, PODUZETNICE Ove Hrvatice ostvarile su američki san!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Planetarno popularne i uspješne, a naše! Ovo su dame na koje trebamo biti ponosni!

Da Amerika vrvi uspješnim Hrvatima nije nikakva novost, no da se među njima nalaze brojne uspješne ljepotice koje vuku naše korjene mnogima zasigurno i jest.

Pogledaj i ovo showbuzz Kritike je odvele u depresiju 'Za neke sam prelijepa, za druge preružna'

Svaka od njih uspjela je u svom području i tako se našla među 40 najutjecajnijih osoba ispod 40 godna po izboru Kulturnog fonda nacionalne federacije američkih Hrvata. Iako se na popisu nalaze većinom muškarci, među kojima je i naš proslavljeni borac Stipe Miočić, ove mlade dame odlučno prkose ustaljenim stereotipima.

Ella Mische

Jedna od njih je i svestrana Ella Mische. Ova zgodna glumica, scenaristica i glazbenica pohađala je prestižnu Američku akademiju dramskih umjetnosti u New Yorku. Scenaristica je romantične komedije 'Toute Le Vie', a s glumcem Danielom Cragiom nastupila je u poznatoj emisiji 'Saturday Night Live'. Njezin ujak Miroslav Miše bio je član popularnog hrvatskog rock benda osamdesetih Tutti Frutti. Lijepa Ella rodom je iz Trogira u kojem je živjela kao djevojčica. Ella uvijek ponosno ističe svoje porijeklo, a svoj uspjeh pripisuje mukotrpnom radu i strpljenju.

Brenda Brkušić Milinković

Izvršna producentica televizije PBS živi u Los Angelesu, a odrasla je u Chicagu. Šesterostruka je dobitnica Emmya. Otac joj je iz Bogomolja na Hvaru, a majka iz Jezera na Murteru. Više od 10 godina radi kao producentica. Još kao studentica dok joj je bila samo 21 godina počinje snimati film 'Sloboda iz očaja' o hrvatskoj borbi za nezavisnost. Film je zaradio pozitivne kritike, a Brenda je nakon toga nastavila sa svojom misijom - upoznavanjem svijeta s njezinom djedovinom kroz film. Koproducentica je filma 'Mia, odiseja pjevačice', o hrvatskoj balerini Mii Slavenskoj.

Christina Cindrich

Televizijska producentica, voditeljica i glumica. Obitelj joj je porijeklom iz Duge Rese. Dvostruka je dobitnica Emmya, a tijekom 15-godišnje karijere ostvarila je više od 20 uloga. Mnogi je znaju iz filma "Očajne kućanice", ali i iz trećeg nastavka kultnog filma o Spider-Manu. Obožava adrenalin i putovanja svijetom. Jako je popularna na društvenim mrežama, a njena popularnost je u stalnom porastu.Prije 17 godina proglašena je najljepšom tinejdžerkom Pennsylvanije.

Jennifer Rukavina

Glavna meteorologinja TV postaje WPSD-TV. Odrasla je u Ohiu, a trenutno živi u Kentuckyu. Obitelj joj potječe iz malog sela u Lici. Već 13 godina radi na ovoj televiziji, koja je podružnica NBC-a, a posljednjih devet je glavna meteorologinja. Dobitnica je nagrade za najprecizniju meteorologinju u regiji.

Ana Vidović

Svjetski poznata klasična gitaristica istinska je ambasadorica Hrvatske. Porijeklom je iz Karlovca, a živi u Baltimoreu. S 13 godina je bila najmlađa studentica koja je pohađala Glazbenu akademiju u Zagrebu. Diplomirala je na Peabody Conservatory u Baltimoreu, a u Hrvatskoj je surađivala i s našim Simfonijskim orkestrom.

 

Teresa Scanlan

Predivna Teresa titulom Miss SAD-a okrunjena je 2011. godine. Danas je ponosna majka i supruga koja u skorijoj budućnosti namjerava završiti pravo. Obitelj joj je porijeklom sa otočića Ilovnika kraj Lošinja. Hrvatsku je ova ljepotica posjetila nekoliko puta i svaki se puta iznova zaljubila u ljepote naše obale.

Julia Jakšić

Cijenjena chefica njujorškog restorana 'Employees only' Julia Jakšić porijeklom je iz okolice Karlovca. Već s 12 godina radila je krvavice, a sa 17 preselila u Chicago. Dugo je svirala tamburicu, a svoje hrvatsko naslijeđe često prenosi i u recepte. Ove godine planira otvoriti restoran u Miamiu, iduće u Panami te izdati svoju prvu kuharicu.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene