Kakva ludnica

Mia Dimšić izazvala euforiju u školi

Mia Dimšić (FOTO: PR) Mia Dimšić (FOTO: PR) 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Mia Dimšić (FOTO: PR) +0 Mia Dimšić (FOTO: PR) Galerija

Mia je objasnila da je upravo njezin hit “Život nije siv”nastao iz potrebe da se obrati onima za koje “drugačiji” izazivaju potrebu za napadima verbalnim i nažalost fizičkim''.

Populrana Mlada pjevačica koja niže uspjeh za uspjehom sa svojim albumom “Život nije siv” izavala je pravu euforiju kada se iznenada pojavila u O.Š “Dragutin Domjanić” u Gajnicama stotine djece su oduševljeno je pohrlilo i opkolilo mladu zvijezdu.

Pogledaj i ovo In Magazin: Mia Dimšić otkrila i želje! Rođendansko slavlje Mije Dimšić: Evo koji je dugogodišnji san pjevačica ispunila!

Oduševljena djeca zapjevala su sa Mijom jer su upravo njenu pjesmu izabrali za himnu škole i nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja pod nazivom "Dan ružičastih majica”.Mia je objasnila da je upravo njezin hit “Život nije siv” nastao iz potrebe da se obrati onima za koje “drugačiji” izazivaju potrebu za napadima verbalnim i nažalost fizičkim. ”Drugačija djeca” koja se ne uklapaju u standarde zajednice su izložena napadima vršnjaka na što upravo ova akcija upozorava da se solidariziramo i poštujemo one “koji nisu isti kao ti”.

Mia Dimšić (FOTO: PR) Mia Dimšić (FOTO: PR)

Naglasila bi da dobrovoljno sudjelujem u ovoj akciji koju kao netko pedagoške struke smatram od izuzetnog značaja te sam se imala priliku susretati se kroz odrastanje djece iz moje obitelji s ovim problemom. Smatram da je pjesma kao i Mia osobno,odlična i primjerena za ovu prigodu, odlično se naslanja na samu temu i kompliciran život u današnjici.

Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, odlučili smo reagirati i pomoći zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju. Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim programom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece.

Mia Dimšić (FOTO: PR) Mia Dimšić (FOTO: PR)

Dan ružičastih majica - Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja je program prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

CEPN, nositelj cjelokupnog programa i začetnik ideje u Hrvatskoj, je promocijom Dana ružičastih majica postigao prepoznavanje obljetnice diljem naše zemlje. Među ostalim, na našu inicijativu i javno upućeni poziv, velik broj saborskih zastupnika, raznih političkih opcija, tog se dana u veljači 2014. u medijima pojavio noseći ružičastu majicu podrške djeci, žrtvama vršnjačkog nasilja.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene