Helena sa svjetskih modnih pista dolazi na rodni otok Pag.


Izravno iz Londona, gdje trenutno živi, proslavljena hrvatska manekenka Helena Šopar, sa svjetskom karijerom dolazi na reviju vjenčanica koja se održava 19. lipnja u sklopu 6. Međunarodnog festivala čipke u Pagu.

Naša uspješna manekenka Helena Šopar osvanula na Times Squareu

Vezani članci Rtina Miočići - Petar Miočić Miočićeva Rtina cijelu noć nije spavala od uzbuđenja: "Još euforija traje... Kad naš čovjek postane najjači na svijetu, normalno da je svima na ponos!" Slika nije dostupna Festival paške čipke posjetilo 7.000 ljudi

U svome pretrpanom rasporedu, između snimanja i svjetskih destinacija, Helena je uspjela pronaći jedan slobodan dan kako bi došla na Pag i podržala promociju ove vrijedne kulturne baštine svoga rodnog otoka. 'Obožavam čipku. Moj ormar prepun je čipkanih haljina, najviše volim one „hand made“ mojih paških čipkarica, izrađenih posebno za mene po narudžbi moje mame. Za njihovu izradu mama angažira nekoliko žena, jer treba vremena da se izrade, a ja svaku s posebnom emocijom nosim. Iako putujem i radim po cijelom svijetu iznimno sam vezana za otok Pag, jer Novalja je moj rodni grad. Najveći „gušt“ je kad uspijem odvojiti malo vremena i doći doma na bakine škampe na buzaru. Najljepše uspomene su mi one iz djetinjstva, jer mislim da je prekrasno odrasti u maloj sredini', izjavila je Helena, uzbuđena zbog skorog dolaska na Pag.

Osvrćući se na svoje djetinjstvo, rekla je 'kada vidim kako današnja djeca odrastaju u velikim gradovima, shvaćam koliko sam bila privilegirana što sam odrasla na otoku'. 'Možete proputovati cijeli svijet, ali samo jednom mjestu uistinu pripadate – za mene je to moj Pag. Iznimno sam sretna da se na ovakav način promovira paška čipka. Bit će mi posebna čast doći na Festival. Naime, putujući po svijetu uvijek, s ponosom, hvalim ljepotu i tradiciju paške čipke i u koferu nosim malo paškog sir', kaže naša manekenka koja krasi mnoge plakate i naslovnice magazina, a okušala se i na filmu.

Helena Šopar osvaja svijet, ali za blagdane najviše voli biti u domovini

6. Međunarodni festivalu čipke održava se u Pagu od 18. do 20 lipnja, a zbog svog bogatog programa bit će to izniman doživalj za sve posjetitelje toga otoka, ali i Dalmacije. Tema ovogodišnjeg Festivala je čipka u domu pod nazivom „Paška dota“, pa će osim izložbi zemalja sudinoca, bit izložena i originalna posteljina, stoljnjaci, prekrivači s paškom čipkom, postavljeni na izvorni namještaj stanovnika Paga. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook