Za najprestižniji izbor ljepote brine se Maja Vračarić, direktorica izbora za Miss Hrvatsku 2016., koja je otkrila kako teku zadnji dani pripreme prije velikog finala.


Još je ostalo svega par dana do trenutka kada će Hrvatska će imati novu misicu. Izbor neće biti ni malo lagan budući da se za titulu najljepše natječe petnaest prekrasnih djevojaka. Natjecanje će se održati 17. lipnja u Šibeniku, a sve se odvija pod budnim okom Maje Vračarić, direktorice izbora za Miss Hrvatske 2016. Posljednje pripreme su u tijeku, tako da mentori imaju pune ruke posla.

Vezani članci Slika nije dostupna Najljepša Hrvatica otputovala u Kinu! Finalisticama nosi poseban poklon Slika nije dostupna Veliko finale izbora za Miss Hrvatske 2017: Evo gdje i kad se bira naljepša Hrvatica

'Djevojke vježbaju od jutra do sutra. Cijeli vikend su radile, imaju završne probe, vježbaju koreografije, a sutra putuju u Šibenik', otkrila je Maja te dodala kako cure baš i nemaju puno slobodnog vremena za odmor. 'Jako je naporno. Imaju jak tempo. Imale su svega jedno popodne za opuštanje na suncu. Sada kada dođu u Šibenik opet uskaču u haljine, vježbaju koreografije i sudjelovat će na dobrotvornoj večeri gdje će grad Šibenik skupljati novac za jednu šibensku udrugu'.

Uz pomoć svojih mentora vježbaju sve do najsitnijih detalja. Natječu se u kategorijama sporta, talenta, intervjua, modelinga te multimedije, a radni dani im nisu nimalo lagani. Jedan od njihovih prvih zadataka bilo je i snimanje video razglednice putem koje su se morale predstaviti široj javnosti. Tremu pred kamerama nisu imale budući da im cijeli tim pomaže kako bi sve što bolje bilo odrađeno. Maja je priznala kako se svi trude izvući ono najbolje od svih djevojaka. 'Nastojali smo od samog početka potrudit se da djevojke upoznaju cijelu ekipu, da postanemo prijatelji kako bi izvukli maksimum od njih. Razgovorom nastojimo sve riješiti'. Na taj način riješena su i negodovanja, pa čak i prve ljutnje među mladim natjecateljicama budući da je u početku bilo problema, određenih neslaganja među njima. 'Negodovale su jer smo razdvajali cure koje su bile iz susjednih županija'. No, ubrzo su se djevojke sprijateljile. Tako je Dalmacija i Slavonija sklopila novo prijateljstvo, Istra i Zagorje također. 'Cure već sada dogovaraju ljetovanja i zimovanja. Prave su prijateljice', rekla je Maja te je dodala kako su cure jako simpatične i drage, ali i mlade.

Kako bi što bolje odradile snimanje, fotograf im je rekao da probaju koketirati s objektivom. 'Pa kako ću, ne znam ja to, imam tek 17 godina', ispričala je direktorica izbora kroz kakve sve situacije na pripremama prolaze djevojke. Priznala je kako im stvarno nije lako, ali sve to rade kako bi se što uspješnije pripremile za izbor za Miss svijeta. Nakon proglašenja pobjednice u petak slijedi medijski tjedan gdje se misica predstavlja javnosti, a onda se povlači i malo odmara. 'Sredinom 8.mjeseca kreću pripreme za svjetski izbor koje su zapravo u puno većem opsegu'.

 Kako će se snaći u svim izazovima i kako će se predstaviti široj javnosti pratite 17. lipnja UŽIVO na našem portalu. Djevojke, sretno!