Na novom inovativnom poligonu mališani iz udruge, koja brine o djeci oboljeloj od malignih bolesi i njihovim obiteljima, jednom tjedno imaju priliku vježbati pod stručnim vodstvom volontera Kineziološkog fakulteta.


'Suradnju sa Kineziološkim fakultetom započeli smo prije par mjeseci. Ovakav projekt za našu je udrugu iznimno vrijedan jer nam je upravo jedan od ciljeva osigurati što bolju post operativnu rehabilitaciju za djecu, a ovaj poligon i stručno vodstvo kineziologa pruža im mogućnost za rekreaciju kroz igru i razvijanje novih vještina i stjecanje znanja. Već na prvom treningu imali smo prilike vidjeti koliko je veselja ova suradnja donijela djeci', izjavila je Ljiljana Lacković Vuletić, voditeljica Udruge Ljubav na djelu.

Aleksandra Dojčinović u humanitarnoj akciji za pomoć djeci

Vezani članci Slika nije dostupna Prestani biti dio bolesne nacije - POKRENI SE! Slika nije dostupna Milan Bandić i poznate osobe sudjelovale na humanitarnoj večeri

Kineziološki fakultet započeo je s projektom Zasluži dječji osmijeh kojim potiču studente na volontiranje a odaziv je iznimno dobar pa tako fakultet uz ovaj projekt najavljuje i brojne druge akcije u nadolazećim mjesecima.

'Izuzetno sam sretna što smo djeci iz Udruge Ljubav na djelu omogučili tjelesnu aktivnost u cilju poboljšanja njihovog zdravstvenog statusa. U akciju se uključio veliki broj studenata volontera koji su nesebično pokazali da stvarno žele zaslužiti dječji osmijeh, kako smo i nazvali cijeli projekt. Uspjeli smo!', izjavila je stručna voditeljica Lucija Mudronja, doktorantica sa zagrebačkog KIF-a.

Kineziološki fakultet zalaže se za promicanje zdravog načina života ne samo studenata i mladih, već svih skupina ljudi bez obzira na njihove mogućnosti i društveni položaj.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju