Poznati modni dizajner Ivan Alduk odlučio je kampanjom predstaviti novu kolekciju „Game changer“.


Radi se o kolekciji za aktualnu sezonu, jesen-zima 2013/2014, koja sadržava 25 modela. Ova kolekcija ima klasičan Aldukov potpis, ali sa nekim potpuno novim elementima. Po prvi puta možemo uz poznatu Aldukovu eleganciju vidjeti i do sada skrivenu sportsku stranu dizajnerove estetike. Kampanju potpisuje vrhunski modni fotograf Šime Eškinja koji je toj novoj Aldukovoj sportskoj eleganciji dao svoj specifičan potpis.

Vezani članci Slika nije dostupna Anamarija Brkić predstavalja nove modele za A'Marie jesen/zimu 2014/2015 Slika nije dostupna Beskrajna elegancija Aleksandre Dojčinović u novom ruhu

>> Milanski tjedan mode posvećen 'street styleu'

Svi modeli u kolekciji izrađeni su od lamea, viskoze, pamuka i tila, a boje koje prevladavaju su krem, boja mesa, neizostavna crna, sivo-srebrna, petrolej plava i bež. Novost su mrežasti materijali koji grafički oblikuju siluetu kao i crni bondage detalji po haljinama koji su ručno aplicirani i pleteni. Kolekcija započinje suknjama, majicama i jaknama koje su dosta slojevito kombinirane, a završava elegantnim večernjim haljinama.

Inspiraciju za ove modele Alduk je pronašao u 90-tima, sportu i sportskim uniformama što se u samoj kolekciji očituje na silueti, komfornosti modela, a pogotovo oversized majica, ali ipak zadržava klasični alduk potpis na ženstvenim, uskim i raskošnim haljinama.

'Naziv kolekcije je „Game changer“ jer ovom kolekcijom želim predstaviti prekretnicu u svojoj prezentaciji kolekcija koja je fokusirana na modnu fotografiju kao posebno sredstvo izražavanja. Bio mi je veliki gušt raditi sa Šimom i stvoriti ovako jednu lijepu modnu priču. Kolekcija je malo drugačija od mojih prijašnjih, ima dosta sportskih elemenata u njoj, ali sam opet uspio zadržati svoj prepoznatljivi ženstveni potpis“, izjavio je Ivan Alduk povodom predstavljanja nove kampanje.
Za zaštitna lica Ivan je odabrao Lunu Valas i Tenu Majetić, poznate modele iz Talia models, šminku potpisuje Mihaela Dodić za Illamasqua Hrvatska, frizuru Ivona Palić za Salon F, a kao kulisa je izvrsno poslužila sportska dvorana zagrebačke Škole primjenjenih umjetnosti i dizajna.

Ivan Alduk poznati je hrvatski modni dizajner koji svojim provokativnim izražavanjem i visokom estetikom intrigira medije i javnost. Svoju prvu reviju održao je u studenom 2007. godine na Fashion Incubatoru u Osijeku. U ovih šest godina stvorio je predivne kolekcije, izazvao veliku pažnju medija svojim predimenzioniranim haljinama i jakim, svježim stavom, napravio dvije kolekcije za jedan poznati hrvatski high street brand, a prošle godine je i diplomirao na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook