Video posvećen žrtvama genocida

'Meni je Srebrenica to što nas odgajaju sa pogrešnim idealima'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

U videu Hana nosi bijelu majicu na kojoj je crvenom bojom ispisan broj žrtava genocida, oči je prekrila crnom maramom koji skine te počne moliti.

Voditeljica Hana Hadžiavdagić Tabaković putem društvenih mreža poslala je snažnu poruku povodom 21. godišnjice najgoreg ratnog zločina u Europi nakon Drugog svjetskog rata - genocida u Srebrenici.

Pogledaj i ovo Hana Hadžiavdagić "Da mi džabe daju..." Hana Hadžiavdagić pohvalila se figurom u badiću, no svu pažnju ukrale su njezine bizarne čizme!

U videu Hana nosi bijelu majicu na kojoj je crvenom bojom ispisan broj žrtava genocida, oči je prekrila crnom maramom koji skine te počne moliti.

'Nije meni sine Srebrenica bijeli cvijetić na Facebooku i broj #8372. Meni su i Biljani i Prijedor i Bosanski Novi i Jajce i Tuzla i Bijeljina i Sarajevo. Meni je Srebrenica i broj 553 000 nezaposlenih. Nije meni Srebrenica nacionalizam i dreka kad se približi 11.7. Meni je Srebrenica da šutim tih dana, da dignem ruke i proučim nešto. Meni je Srebrenica to što nas odgajaju sa pogrešnim idealima. Meni je Srebrenica Fata Orlović i tisuće majki sličnih njoj. Meni je Srebrenica jetim što ne zna gdje su mu kosti oca i živi s rana silovane majke. Mene je strah da nam se ponovo ne desi još koja Srebrenica', napisala je u opisu videa.

 

 

#MoramoProgledati "Nije meni sine #Srebrenica bijeli cvijetić na facebooku i broj #8372. Meni su i #Biljani i #Prijedor i #BosanskiNovi i #Jajce i #Tuzla i #Bijeljina i #Sarajevo. Meni je Srebrenica i broj 553 000 nezaposlenih. Nije meni Srebrenica nacionalizam i dreka kad se približi #11Juli. Meni je Srebrenica da šutim tih dana, da dignem ruke i proučim nešto. Meni je Srebrenica to što nas odgajaju sa pogrešnim idealima. Meni je Srebrenica #FataOrlović i hiljade majki sličnih njoj. Meni je Srebrenica jetim što ne zna gdje su mu kosti oca i živi s rana silovane majke. Mene je strah da nam se ponovo ne desi još koja Srebrenica. Srebrenica je sine da odeš u Potočare, šutiš gledaš bjelinu i pustiš da ti tišina objasni lekciju iz povijesti, o kojoj svi bučno pričaju, ali nikad je ne shvatiš dok je ne osjetiš. " #Potočari rana na srcu koja nikada neće zarasti #MoramoProgledati #MoramoPriznatiIstinu #Srebrenica1995 #Srebrenica2016

A video posted by Hana Hadžiavdagić-Tabaković (@hana_hadziavdagic) on

 

Žrtve genocida ubijene su nakon što su postrojbe pod zapovjedništvom Ratka Mladića u popodnevnim satima 11. srpnja 1995. 'pregazile' enklavu pod zaštitom Ujedinjenih naroda i pritom zatočile nizozemske vojnike iz sastava mirovnih snaga (UNPROFOR) te provele planiranu i sustavnu masovnu likvidaciju svih bošnjačkih muškaraca i dječaka koje su zarobili.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene