Mnogi će se složiti u jednom - crtani filmovi su obilježili mnoga djetinjstva...


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci Hugh Hefner Otkrivaju se mračne tajne slavne Playboyeve vile: Što se zapravo događalo iza zatvorenih vrata? Slika nije dostupna VIDEO Novi glumci, obrati i ljepote Hrvatske u hit TV seriji!

A zasigurno jedan od takvih je i crtić Cipelići!

Televizijska crtana serija koja je prvi put prikazana u Velikoj Britaniji u travnju 1987. godine, ubrzo je osvojila i druge zemlje. Autor James Driscoll inspiraciju za crtanu seriju o cipelama dobio je primjećujući kako o ljudskoj osobnosti možeš dosta toga spoznati gledajući samo njegov stil i cipele. Zanimalo ga je kakve priče bi sve te cipele ispričale o sebi, od svojih početaka kada su kao nove tek izašle iz dućana do starih dana iznošenosti.

>> Doznajte gdje su i što danas rade junaci serije 'Kafić Uzdravlje'

Kada je smislio priče, Driscoll je krenuo u potragu za animatorom koji će ilustrirati njegovu knjigu, a nakon ilustracije, dobio je i ponudu za male ekrane. 'Cipelići' su 1987. prvi puta prikazani na televiziji, a od tada su se prikazivali u više od 62 zemlje diljem svijeta!

'Cipelići' su bili i prva serija sa Zapada koja je prikazana u bivšem SSSR-u, a postala je toliko popularna da je knjiga, koja je objavljena prije serije, prodana preko 25 milijuna primjeraka!

Zasigurno se svi sjećaju likova poput Mileka Čižmića, Čarlija, Skituljca, Devetar Cokulića,Piruete i mnogih drugih... Koji je vaš omiljeni crtić iz djetinjstva?

Više o omiljenim 'Cipelićima' možete pročitati na blog.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook