Otvaraju RockOff

'Danas je mladim rock bendovima teže doći do medijskog prostora'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Mjuzikl je energični trio iz Zagreba koji nastupa u svetoj postavi rock and rolla, a Luka Palestrina Mazić odvojio je malo vremena i odgovorio je na naša pitanja ususret RockOff festivalu.

Za razliku od njegovog standardnog energičnog repertoara, Mjuzikl je za RockOff pripremio nešto potpuno drugačije, 'Singl 'Ti i ja' pokazuje nas u drugom svjetlu, netipičnom za naš dosadašnji žestoki zvuk', kažu dečki iz benda.

Pogledaj i ovo showbuzz ne propustite Silente, Mjuzikl i Radio Luksemburg otvaraju RockOff festival!

Silente, Mjuzikl i Radio Luksemburg otvaraju RockOff festival!

Mjuzikl je energični trio iz Zagreba koji nastupa u svetoj postavi rock and rolla. Neki čitatelji sjetit će se da je riječ o bendu kojem je kao predgrupa nastupila Hladno Pivo. Zajedno su tri godine, a nakon brojnih nastupa po Hrvatskoj i šire, red je došao i na snimanje prvog albuma.

1. Bliži nam se novi projekt RockOff festival. Festival novog zvuka u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja otvara radijski, medijski i koncertni prostor mladim i artistički zanimljivim bendovima. Koja su Vaša razmišljanja o tom projektu i kako vam se čini ideja?

U današnje vrijeme puno je teže doći do medijskog prostora nego prije 20-30 godina, posebice nama sličnim mladim rock bendovima, tako da za ovakvu ideju od strane HDS-a imamo samo pohvale.

2. S obzirom na činjenicu da ste odabrani za sudjelovanje u ovako velikoj konkurenciji, na koji način se pripremate za što bolje predstavljanje javnosti i struci?

Kada se sjetim da su u žiriju bili: Horvat, Lisac, Mrle… moramo bit zahvalni što smo uopće odabrani i što se bolje prezentirati njima i javnosti. Ovo je odlična prilika za to i ne smijemo ju nikako propustiti.

3. Recite nam nešto o svojoj pjesmi sa kojom će te nastupiti na festivalu, tko su autori, kako je nastala ideja pjesme, da li će te snimati spot?

Pjesmu “Ti i ja” napisali smo još prošle zime, tako da je do finalne snimke prošla brojna preoblikovanja. Pjesma je ljubavne tematike a da ne duljim svi znaju otvoriti youtube pa koga zanima neka slobodno posluša. Što se tiće autora, potpisujemo se uvijek nas trojica(Luka, Hač, Robee) zajedno jer pjesme većinom i proizlaze tijekom probe, na aranžmanu moramo zahvaliti našem najdražem Skansiju.

4. Na koji način gledate današnju glazbenu scenu?

Glazbena scena širi se jako brzo, ima mnogo pravaca i smjerova, danas svaki klinac može kupiti gitaru i doma nasnimiti pjesmu. Petkom navečer imate toliko puno događanja da ni sami ne znate di bi otišli, to za nas mlade bendove i nije neka prednost jer se rulja rasprši i na kraju svirate koncerte za 20-30 ljudi.

5. Kakva atmosfera vlada unutar benda?

Možda bi ju najlakše opisao riječima “od jutra do sutra”. Mladi smo pa imamo još lufta do ozbiljnijih problema. Živimo za vikend i svirke a preko tjedna vježbamo, studiramo, radimo ;)

6. Imate li tremu uoći nastupa u Tvornici, tim više što će vas pratiti oštro oko žirija?

Apsolutno, za Tvornicu se već pripremamo duže od mjesec dana i zasad sve napraduje po očekivanjima. Vjerujte mi, napravit ćemo stvarno odličan koncert.

7. Koji su osnovni problemi u kojima se nalaze mladi bendovi današnjice?

Osnovni problem je zasigurno promocija. Vremena nisu kao i nekad da bi iza tebe stala neka diskografska kuća i da se pjesma vrti na radiju non-stop. Mladi bendovi danas sami hodaju od urednika do urednika i žicaju da im zavrte koju stvar.

8. Zbog čega volite glazbu?

Najbolje da citiram 9-godišnju kćerku našeg prijatelja Krune kod kojeg imamo probe, a ona kaže ovako:” Ljepotu glazbe osjetiš tek kada primiš instrument u ruke a ne dok ga slušaš.”
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene