Rijetko koji hrvatski izvođač dospije u američke medije, no Ansambl Lado još nas je jednom podsjetio na hrvatsku kulturnu baštinu kojom se zaista možemo ponositi.


Ansambl LADO ove je godine nominiran za 12. po redu The Independent Music Awards – IMA nagrade.
Nominirani su u slijedećim kategorijama:

Vezani članci Lado Electro (FOTO: PR) LADO Electro najavljuje novi koncert! Njihove koncerte posjećuju sve dobne skupine LADO (Foto: Petra Slobodnjak) Pulska Arena s nestrpljenjem očekuje Ansambl LADO: Koncert nakon četvrt stoljeća

LADO - Iz kajkavskih krajeva vol. 3 i 4 – najbolji album u kategoriji World Traditional Music.

LADO – 'Senjicu senjala' najbolju pjesmu u kategoriji World Traditional Music. Glasaj i ti na službenim stranicama (klikni link)

Da se zaista možemo ponositi kulturnim nasljeđem i Ansamblom Lado pokazuje i činjenica da su u žiriju bili istaknuti članovi Tom Waits, Ziggy Marley, Suzanne Vega, Raul Midón, McCoy Tyner (John Coltrane Quartet), Judy Collins (Grammy Award dobitnica, surađuje sa Bob Dylanom, Leonardom Cohenom), Meshell Ndegeocello, Arturo Sandoval, Anthony DeCurtis (Rolling Stone časopis), Bill Bragin (Lincoln Centre) i mnogi drugi.

>> Ansambl Lado u večeri najljepših kajkavskih napjeva!

U natjecanju za IMA nagrade sudjeluje tisuće izvođača iz preko 70 zemalja sa 6 kontinenata, a nominirani i pobjednici ostvaruju brojne promidžbene i distribucijske mogućnosti tokom jednogodišnje marketinške kampanje u organizaciji IMA-e: radio emitiranje putem 650 kanala u SAD-u i Kanadi, uvrštenje u 20.000 digitalnih jukeboxea diljem SAD-a, mogućnost nastupa na IMA showcases, promocija CD-ija milijunima pretplatnika na eMusic i ključnim osobama iz glazbene industrije, uvrštenje na IMAtv i dr.

LADO je vrhunski plesni ansambl, ali i izvanredan folklorni zbor, sposoban izvesti program narodnih plesova i pjesama u jednoj večeri, a već sutradan se predstaviti reprezentativnim vokalno-instrumentalnim programom. LADO je 'putujući muzej' koji posjeduje fundus s više od 1200 kompleta narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote od kojih su neki stariji od 100 godina.

Senjicu senjala

Senjicu senjala Jankovica mlada
Senjicu sanjala Jankovica mlada

Senjicu senjala Janka prebuđala
Senjicu senjala Janka prebuđala

Stani se, stani se Janko dobro moje
Stani se, stani se Janko dobro moje

Kakvo sem, kakvo sem senjico senjala
Kakvo sem, kakvo sem senjico senjala

Da se sivo nebo na pol prelomilo
Da je bledi mesec na zemlicu opal

Na zemlicu opal zvezdiče povlekel
Na zemlicu opal zvediče povlekel

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju