Andrea Gutierrez, Miss turizma svijeta, posjetila je Hrvatsku, a nakon gotovo 20 godina, koliko Hrvatska sudjeluje na svjetskom izboru, sljedeće godine bit ćemo domaćin ovog događaja.

Galerija


Prošlog tjedna Hrvatsku je posjetila aktualna Miss turizma svijeta, Andrea Gutierrez iz Kolumbije, koja je prestižnu titulu ponijela u siječnju 2018. u Malaki u Maleziji.

Vezani članci Jair Bolsonaro Predsjednik zaražen koronavirusom vozio se gradom na motoru bez maske i kacige, razgovarao s prolaznicima Slika nije dostupna Hrvatica među deset najljepših na svijetu

Oduševljena je Hrvatskom, ljepotom Zagreba, modom te fantastičnom hrvatskom kuhinjom, a najviše štruklama, koje je jela u obilasku grada. Došla je kako bi službeno najavila domaćinstvo Hrvatske ovako velikog svjetskog modno-turističkog događanja.

''Prekrasnu zemlju imate, a oduševljena sam i gostoprimstvom. Gastronomija vam je fantastična, a zagorske štrukle morat ću opet kušati. Presretna sam jer ću se iduće godine vratiti u vašu zemlju'', kazala je aktualna Miss turizma svijeta.

A nakon gotovo dvadeset godina, koliko Hrvatska sudjeluje na svjetskom izboru Miss turizma svijeta, i odličnih rezultata naših finalistica, zaslugom vlasnika licence za Republiku Hrvatsku Borisa Kosmača naša je predivna Hrvatska u velikoj konkurenciji ostalih turističkih velesila odabrana, od strane direkcije svjetske licencije, za domaćina ovako velikog svjetskog događaja, Miss turizma svijeta.

Andrea Gutierrez (Foto: Tomislav Smoljanović)
Andrea Gutierrez (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur

U proljeće 2019. Hrvatsku će posjetiti više od 60 ljepotica Miss turizma iz cijelog svijeta, a finalna večer ovog izbora ljepote planira se za 13. travnja 2019.

Hrvatska će imati odličnu priliku promovirati svoju ljepotu i turizam širom svijeta, te ugostiti novinare i vlasnike licenci iz cijelog svijeta.

Nekoliko prošlogodišnjih svjetskih izbora koje su ugostile Malezija, Ekvatorska Gvineja, Tajland, Turska i Venezuela, vrijeme je za Lijepu Našu. Svjetski izbor uspješno se organizira jednom godišnje od davne 1989. godine, punih trideset godina.

Godinama naše predivne finalistice promoviraju Hrvatsku i njezin turizam širom svijeta, svojom ljepotom, talentom te promocijskim filmovima koji predstavljaju ljepote Hrvatske.

''Godinama sam osobno sudjelovao na svjetskim izborima kao službeni koreograf, šest godina, sudjelovao kao član stručnog ocjenjivačkog internacionalnog žirija čak osam puta, a prošle sam godine radio i kao producent finalnog svjetskog izbora u Maleziji. Od prvog dana, kada sam kao jedan od najmlađih vlasnika licence u svijetu za Hrvatsku sudjelovao predstavljajući našu zemlju, želja mi je bila svjetski izbor dovesti u Hrvatsku i napokon sam uspio i presretan sam'', kazao je Boris Kosmač, urednik i voditelj, ali i ponosni organizator svjetskog izbora koji će se održati u Hrvatskoj.