Snimka petogodišnjeg Omrana Daqneesha obišla je u četvrtak svijet. Ni stanovnici Hollywooda nisu ostali imuni na patnje dječaka.


Horor rata ilustriran je u jednoj snimci, u jednoj fotografiji. Petogodišnji dječak Omran Daqneesh snimljen je u vozilu hitne pomoći nakon što su ga izvukli iz ruševine. Dječakovo lice bilo je prekriveno krvlju, a cijelo tijelo prašinom. Unatoč teškoj ozljedi glave, dječak je i u bolnici šutio. Nije plakao dok su mu sanirali ranu, već je bio preplašen i u šoku.

Dječak je dirnuo cijeli svijet, a nisu ostali imuni ni brojni poznati. Na muku ovog dječaka osvrnula se glazbenica Alicia Keys, koja ima sina njegovih godina. 'Ovo dijete istih je godina kao moj sin Egypt. Sve što poznaje dosad u životu je rat. Možete li to zamisliti? Slama mi se srce. Nadam se da će ovaj prizor konačno natjerati naše vođe da hitno nađu rješenje', rekla je Keys.

I Lady Gaga posvetila je na društvenim mrežama dječaku par riječi. Poručila je da se nada da će se pitanje mira što prije povući.

Glazbenik i sin Caitlyn Jenner, Brandon, nedavno je postao otac te je posvetio nekoliko riječi ovom dječaku.

'Tek sam imao dijete i sada znam koliko jako djeca ovise o roditeljima, da ih čuvaju i drže na sigurnost. Ne mogu zamisliti bol roditelja koji mora prolaziti kroz ovo, u nemogućnosti da zaštiti vlastito dijete. Bolji smo od ovog. Moje misli su sa svima koji su pogođeni s ovim nasiljem. Svjetski problemi su kompleksni i neću se praviti da znam sve odgovore, no mislim da imamo dužnost ne okretati glavu od onih koju su pogođeni nasiljem', napisao je Jenner.