Jedan je hrvatski

12 rajskih otoka koji će vas ostaviti bez daha!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ljetni mjeseci idealni su za posjet otocima - kako domaćim tako i stranim. Donosimo 12 otoka diljem svijeta koji će vam oduzeti dah. Među njima je i jedan hrvatski!

Curaçao, Karibi

Smješten u venecuelanskim vodama, ovaj otok je poznat ne samo kao savršeno mjesto za odmor već i kao odredište mnogih novovjenčanih mladenaca koji ga biraju za medeni mjesec.

Ambergris Caye, Belize

Otići na ovaj otok san je svih ronioca. Ambergris Caye na svojoj istočnoj strani ima drugi po veličini koraljni greben u svijetu i kao takav je zaštićen. Vode oko ovog otoka prepune su životinjskog svijeta, a posebnu dražest daju mu ogromne kornjače koje tamo žive.

Santorini, Grčka

Ova turistička destinacija veoma je posjećena od strane turista diljem svijeta. Okružena je vulkanskim otočjem, a idealnim omjerom cijene i ljepote privlači sve više posjetitelja.

Isla Mujeres, Mexico

Isla Mujeres je svojevremeno služio kao mjesto na kojem su pripadnici majanske civilizacije prinosili žrtve bogovima. Vjerojatno su odabrali ovu lokaciju baš zbog njezine ljepote čija je najveća karakteristika kristalno čista voda.

Chale Island, Kenija

Udaljeno svega nešto malo više od pola kilometra od kenijske obale, otočje Chale je idealno stanište mnoštvu ptica i reptila, pa tako svojim posjetiteljima pruža nezaboravne prizore ljepote i egzotike.

Capri, Italija

Ovo je omiljeno ljetovalište slavnih imena, celebrity faca s A liste. Maleni talijanski otok svojim posjetiteljima pruža mnogo egzotike i talijanskog temperamenta, mnoštvo visećih vrtova te razrušenih grčkih i rimskih povijesnih građevina pa je vjerojatno upravo to razlog njegove 'hot' reputacije.

Nosy Be, Madagaskar

Nosy Be na lokalnom jeziku zovu i velikim otokom. Na njemu je 11 jezera nastalih u vulkanskim kraterima, kao i jedan neaktivni vulkan. Ovaj otok je poznat i po staništu najmanjih žaba i kameleona na svijetu.

Galapagos, Ecuador

Ovo je nacionalni park, morski rezervat i mjesto na kojem se može ne samo uživati već i mnogo toga naučiti. Ne čudi stoga činjenica kako je ovo mjesto veoma posjećeno.

Hvar, Hrvatska

Među ovom 'elitom' svjetskog otočja, našao se i hrvatski otok Hvar čije su ljepote sve prepoznatljivije u svijetu i dovode u Hrvatsku mnoga slavna imena. Pjevačica Beyonce, glumac Tom Cruise i britanski princ Harry najpoznatija su imena koja su posljednjih godina posjetila ovaj otok.

La Digue, Sejšeli

Treba li išta pisati o ovom 'rajskom vrtu' koji je prepoznatljiv po svojoj bogatoj vegetaciji, bijelom pijesku te ružičasto-sivim stijenama. Svi koji su ga ikad posjetili žele mu se vratiti što prije.

Bora Bora, Polinezija

Posve je jasno zašto se Bora Bora zove 'romantični otok'. Okružen je šarolikom lagunom, dom je dva vulkanska vrha i savršeno utočište za novopečene mladence željne zabave, egzotike i lijepih trenutaka.

Baros, Maldivi

Ovaj otok je od zračne luke na Maldivima udaljen samo 20 minuta pa je veoma praktično odredište za turiste. Kristalno bistra voda i bujna podmorska vegetacija mamac su roniocima iz cijelog svijeta koji su 'u lovu' na podmorske trenutke koje će pamtiti čitav život.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene