Burno u BiH

Visoke tenzije u Mostaru: Thompson i još nekoliko izvođača za haške optuženike

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Skup potpore šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata podigao je veliku buru u javnosti susjedne BiH.

Koncert na kojem je nastupilo nekoliko izvođača, među kojima i Thompson, izazvao je burne reakcije u Mostaru. Sve se održavalo pod velikim mjerama sigurnosti, ali pod visokim tenzijama. Međutim, nisu zabilježeni nikakvi veći incidenti. Dvaput su se mogli čuti povici "Za dom spremni", tijekom nastupa Mate Bulića, kao i Marka Perkovića Thompsona. Drugih incidenata nije bilo.

Pogledaj i ovo Marko Perković Thompson poslije teškog perioda Nakon dugo vremena osvanula Thompsonova fotografija, objavio ju je Boris Rogoznica, i to posebnim povodom

Organizatori kažu da je ovo skup potpore nepravedno osuđenim Hrvatima koji očekuju pravomoćnu presudu u Haagu za nekoliko mjeseci. Tvrde da koncert nema politički karakter te da ce policija i redari spriječiti bilo kakve izgrede ili isticanje neprimjerenih obilježja.

S druge strane, žestoke osude stižu kako od bošnjačkih političkih predstavnika tako do Visokog predstavnika i Vijeća za provedbu mira u BiH. I Vlada Velike Britanije svojim građanima izdala je upozorenje kako bi se večeras u Mostaru mogli očekivati prosvjedi.

Bili su najavljivani i prosvjedi na Španjolskom trgu, no grad Mostar ih je zabranio. Unatoč tome na Starom Mostu su u 21 sat pustili 150 balona. Organizatori kažu da su time htjeli poslati poruku: "da zločinci dobiju 150 godina zatvora". Više pogledajte u prilogu Dnevnika Nove TV.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene