Domaća glazbena scena, kolege, prijatelji i obitelj opraštaju se od Akija Rahimovskog predivnim riječima.

Galerija Komemoracija u čast Akiju Rahimovskom Komemoracija u čast Akiju Rahimovskom Komemoracija u čast Akiju Rahimovskom +34 Komemoracija u čast Akiju Rahimovskom

Komemoracija u čast iznenada preminulom Akiju Rahimovskom održana je u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a neutješna obitelj, kolege i prijatelji za legendarnog pjevača imaju redom samo lijepe riječi.

Vezani članci Aki Rahimovski Krenuo je od nule i ušao u legendu: Aki Rahimovski će dobiti nagradu Porin za životno djelo! Kristijan Rahimovski Kiki Rahimovski dirljivom privatnom snimkom s pokojnim Akijem rasplakao mnoge: "Tata i ja, samo ljubav i ništa više"

U članove njegova benda Parni valjak, na komemoraciju su stigla brojna poznata lica domaće glazbene scene. Njegove kolege istaknule su koliko je divan bio Aki. 

"Aki je bio osoba koja je definitivno znala živjeti život. Uvijek pun energije, uvijek pun tog nekog entuzijazma, kao da mu je 18 godina čitav život", rekao je Nikša Bratoš.

"Sjećam se, da, kada je došao u Zagreb na neviđeno. Nikoga nije imao ovdje, na neki način mi se to čini kao biblijska priča. Došao je u totalnu nesigurnost i na kraju je ispala priča koja je nadmašila sva moguća očekivanja. Došao je kao anoniman čovjek i danas će na žalost biti pokopan u Aleji velikana. Stvarno nevjerojatna priča", kazao je Jurica Pađen.

"Bio je naša lokomotiva. Taj vlak ni nakon koncerata ni turneja nije stajao, ni nakon putovanja. On je išao, išao i išao... Sada je duša pusta kao stanica jer nema putnika. Vlakovi stoje, a išli bi rado. Putovali smo brzo i bez stajanja. Teško mi je, nadam se samo da je spokojan, da je našao mir, ako je mir ono što je tražio", istaknuo je Husein Hasanefendić Hus.

Posljednji ispraćaj glazbenika koji je obilježio čitavu jednu eru održao se u četvrtak na zagrebačkom Mirogoju.

Ispred Akijeva lijesa stajala je posveta sa stihovima "Tužna je naša ulica otkad nisi tu... Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju", iz pjesme Parnog valjka "Moja je pjesma lagana". Vijenac u obliku srca koji je također bio postavljen ispred lijesa na posljednjem ispraćaju, nosio je poruku njegove dvogodišnje kćerkice Antonije. "Tata rada te imam. Antonia", stoji u poruci vijenca.

Njegova kćer Edina održala je govor kojim je sve prisutne dirnula do suza koje nitko nije mogao sakriti.

"Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali teško biti velik, velik čovjek. Hvala ti tata što si me naučio kako je čovjek samo malen pod zvijezdama. Ajde begaj, tako si mi govorio, begaj kćeri. Begaj tata jer im je dosadno gore bez tebe. I samo da znaš, samo ti, tata, i nitko kao ti. Volim te tata", izjavila je Edina.

S obzirom na aktualne epidemiološke mjere, svi koji su voljeli Akija te mu žele odati počast imaju priliku to učiniti kod Zdenca života ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, gdje mogu donijeti cvijeće i zapaliti svijeće u spomen na ovog jedinstvenog i velikog glazbenika.

Aki je iznenada preminuo u subotu, 22. siječnja, u bolnici u Novom Mestu, u kojoj je završio nakon što mu je naglo pozlilo. Imao je 66 godina.

Ostat će upamćen kao jedan od najvećih vokalnih interpretatora, frontmen Parnog valjka i neumorni glazbenik koji je kroz pet desetljeća karijere svojim jedinstvenim glasom i neumornom energijom izvedbe obilježio živote svih generacija.

Spektakularan poklon Ronalda za Georginin rođendan: Ovakvu originalnu ideju bome je trebalo osmisliti! Georgina Rodriguez i Cristiano Ronaldo Georgina Rodriguez Georgina Rodriguez i Cristiano Ronaldo +35 Georgina Rodriguez i Cristiano Ronaldo

Zbog afere s poznatim nogometašem za nju je saznao cijeli svijet, a fatalna brineta danas živi potpuno drugačijim životom Rebecca Loos Rebecca Loos Rebecca Loos +21 Rebecca Loos

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju