Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zvijezde Željko Bebek i Maksim Mrvica zaljubili su se u ukleti dubrovački otok Lokrum.


Tek petnaestak minuta vožnje brodom iz Staroga grada dovest će vas na čarobni dubrovački otok Lokrum. Mjesto je to koje u sjećanje priziva posebne trenutke Željku Bebeku. Naime, posljednji put ovim stazama hodao je 1969. godine kada je u Dubrovniku prvi put profesionalno nastupao kao pjevač.

Detalji o slavnom Ex YU bendu izašli u javnost!

Vezani članci Napredak izgradnje Pelješkog mosta - 1 Na gradilištu Pelješkog mosta ima se što i vidjeti. Otkriveno i kad će na tehnički pregled Slika nije dostupna Lokrumske večeri se nastavljaju: Imamo dobitnike za Bebeka i Massima

Romantično okruženje otoka Ružicu i Željka vratilo je trinaest godina u prošlost, kada su u Dubrovniku izgovorili sudbonosno da. Otok Lokrum se prvi put spominje u 11. stoljeću. Prema legendi, na njemu je spas od brodoloma našao Richard Lavljeg Srca. Danas je on utočište od vreve obližnjeg Straduna, u kojem mir narušavaju jedino crvčci.

Uređene šetnice na otoku vode vas u dva i pol sata dugačku šetnju mediteranskom šumom. Blagodat koju je odlučio iskoristiti pijanist Maksim Mrvica. Lagana, ljetna odjeća otkrila je Maksimovu strast prema tetovažama kojima ni sam ne zna točan broj. No najavljuje kako će ih napraviti još.

Slavnog pijanista i bivšeg pjevača Bijelog dugmeta na otok je dovela najava Lokrumskih večeri na kojima će nastupiti. Željko Bebek s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i tamburašima na Lokrumu će pripremiti pravi spektakl. Pritom ga ne plaši legenda o prokletstvu Lokruma, prema kojoj na otoku nitko ne smije boraviti noću.

Maksim Mrvica otvorit će prvi cikus koncerata 21-og srpnja, a Željko Bebek drugi 15. kolovoza. Na Lokrumskim večerima između ostalih nastupit će i tri dive - Radojka, Gabi i Tereza, slavni violinist Stefan Milenković i Massimo.

Što Mrvica i Bebek kažu o Lokrumu saznajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook