Splitska diva Zorica Kondža jedinstvenog glasa i ikona glazbene scene, iza koje su tri desetljeća iznimno uspješne karijere, priprema glazbenu poslasticu za sve obožavatelje.

Galerija


Zorica Kondža jedna je od rijetkih hrvatskih pjevačica koja pozornicu dugi niz godina dijeli sa suprugom Joškom. I dok joj on tako čuva leđa, svirajući na klavijaturama, njihov najstariji sin Toni svira gitaru. Zorica nam je otkrila na što je više ponosna - 30 godina karijere ili 31 godinu sretnog braka. Doznali smo i što misli o svojim splitskim kolegama te zna li tko potpisuje neke od najljepših hrvatskih pjesama.

Vezani članci Zorica Kondža Glazbena diva Zorica Kondža proslavila 35 godina karijere: "Osjećaj je neopisiv, na drugom sam nebu" Zorica Kondža - 1 Zorica Kondža odbila pjesmu koja je postala evergreen: "Josipa je imala bolji njuh od mene"

''Uvijek je lijepo čuti kada na koncerte dođu ljudi koji su godište moga sina pogotovo što on svira s nama u bendu. Ne znam je l' cure dolaze zbog njega, al' neka i to je dobro. Bitno je da se sluša i da se razumijemo,  da podijelimo tu zvonku radost'', kaže. 

U petak 25.05. održat će koncertni show "La Diva" u zagrebačkom klubu Boogaloo. Sa Zoricom će tom prigodom zapjevati još jedan glazbeni velikan Tedi Spalato, a sve to jamči noć punu glazbenih iznenađenja i mediteranskog temperamenta.

''Ne možete vi biti Dalmatinac ako nemate temperamenta jer će vas izist, hahahaha, uklapam se u to, to mi je urođeno'', šali se. 

Zorica Kondža (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Zorica Kondža (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Toni, najstariji sin Zorice Kondže i supruga Joška Banova, uz vlastitu glazbenu karijeru već nekoliko godina pozornicu dijeli s majkom i ocem.

''Sin svira već pet, šest godina. Sve nešto pomalo i sad se baš ušemio, ima dva benda, a kod mene je u stalno radnom odnosu. Lipo je, guštamo'', priča Zorica. 

Ljubav između Zorice i Joška rodila se 1985. godine dok su radili na pjesmi "Pokora". Ove su godine proslavili 31 godinu braka, a godinu manje traje njezina bogata i uspješna glazbena karijera.

''Ljubav je uvijek na prvom mjestu to je kao i zdravlje - kad imate zdravlje možete sve, kad vas neko voli cijeli je svijet vaš. Možete sve što hoćete. Lijep je osjećaj da mene kao žene u ovom opakom poslu prati me kao prijatelj i kao izvrstan klavirista gdje se osjećam izvrsno na bini'', priča. 

A kada su njezini kolege u pitanju, Zorica za svoje splitske slavuje ima samo riječi hvale.

Zorica Kondža (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Zorica Kondža (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Provjerili smo i zna li tko je izvođač pojedinih stihova nekih od najljepših hrvatskih pjesama. A kako je prošla ovaj zadatak, pogledajte u INmagazinu. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.