Nakon 20 godina karijere i točno na svoj 40. rođendan Jacques Houdek je objavio svoju najemotivniju autorsku pjesmu dosad. Komu je posvetio stihove, ali i kako se nosi s prolaznošću vremena, otkrio je za IN magazin.

Galerija


''Meni doista ne treba ništa. Ja imam sve. Što je vrijeme, zašto leti. Što je sreća, čim se mjeri. Što je ljubav, daj me sjeti. Što je život u vjeri'', sve su to pitanja koja čine život, stihovima nastavlja Jacques, koji je istoimenu pjesmu posvetio svojoj djeci - 15-godišnjoj Sofiji i osmogodišnjem Davidu.

Vezani članci Jacques Houdek Jacques Houdek pokazao kako uživa na plaži, obožavatelji odmah primijetili da mu godi morski zrak Jacques Houdek Jacues otkrio kako se osjeća u novom desetljeću života: "Kad čovjek tak dobro izgleda onda mu nisu ni godine bitne"

Koliko vrijeme juri, najbolje vidi baš na njima. Iako s ponosom gleda kako odrastaju, tu su i sjeta i nostalgija.

''Nekako se nadam i vjerujem da će nekad u životu jako cijeniti vrijednost te pjesme i da je ona nastala isprovocirana njima. Možda kad mene danas-sutra ne bude. Jako daleko, da će reći - ovo je tata napisao i otpjevao za nas'', govori Jacques.

Tako su i nastale sve velike pjesme, a za ovu Houdek vjeruje kako to i jest. Velika u svojoj jednostavnosti. Bez zahtjevnog aranžmana i orkestra. Samo uz pratnju Roka Blaževića na klaviru.

Simbolički ju je objavio baš za svoj 40. rođendan. Kako kaže, to je tek okrugla brojka. Zadovoljan je ostvarenim, no uvijek stremi višem te se trudi svaki dan biti bolji čovjek.

''S 40, ovih strahovitih 40, nevjerojatno su dobre, nikad se ne bih vratio na 20. Ta izgubljenost, super je mladenačka zanesenost, ali to se može zadržati. Tek sad imam milijun i jednu želju i plan. Ovo sada je najbolje vrijeme mog života'', zaključio je Jacques. 

Još bi bolje bilo kada bi poglavlje s pandemijom bilo zatvoreno. Iako pripada klasi optimist, nemoguće je proći neokrznut situacijom. Teško mu je bilo zamisliti se na pozornici, s obzirom na teške ljudske sudbine, no sada se ponovno uzdigao i planira niz koncerata svakog četvrtka, a počevši od 27. svibnja u Atriumu Lisinskog.

Nepatvorena i esencijalna emocija i način da doneseš sebe najbliže moguće. Nema efekata, sve je sukladno vremenu u kojem živimo.

I ostale pjesme koje su dio njegova slavljeničkog albuma, u povodu 20 godina na sceni, odraz su danog trenutka. A ova vremena donijela su mu i dodatni hobi te u njemu otkrila još talenata. U svojoj malenoj art sobi počeo je restaurirati komade namještaja. Prvi predmet kojeg se uhvatio bio je stolić njegovih bake i djeda.

Stigne se Jacques baviti i svojim ljubimcima. Dvije udomljene mačke i pas nedavno su dobili još jedno dlakavo pojačanje. Samojeda Medu.

''To je bila ljubav na prvi pogled. Kad sam proučio pasminu, onda sam shvatio. I ta tvrdoglavost, i aristokratsko držanje, i ta gizdavost, osmijeh, vidio sam sebe, posebno u tvrdoglavosti. Još vole pjevati, zavijati'', govori Jacques. 

A u Medinu veselom društvu, kao i društvu svoje obitelji, a uskoro se nada i publike, želi maksimalno uživati i vjeruje u vedrija vremena. Za sve nas.

''Meni doista ne treba ništa. Ja imam sve. I viška, hahaha'', našalio se za kraj. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Atraktivna sestra našeg bivšeg nogometaša vratila se u Hrvatsku nakon što je godinama živjela u Dubaiju

Nekad je lomio srca tinejdžericama kao poznati superjunak, ali danas bi se sve one poprilično iznenadile da ga negdje sretnu