Danas spisateljica

'Žao mi je što sam odbila prošnju Ranka Marinkovića'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nekad omiljena komičarka Zdenka Heršak odlaskom u mirovinu otkrila je strast za pisanjem, a sve o novoj karijeri i životnim usponima i padovima ispričala je u rubrici 'Njeno drugo lice', Dalibora Petka

Glumica Zdenka Heršak u devetom je desetljeću života aktivnija nego ikad prije. Nakon što je glumi odlučila reći zbogom posvetila se novoj strasti – pisanju. Odlaskom u mirovinu, kaže otkrila je neku novu sebe.

Pogledaj i ovo showbuzz Sasvim osobno Josipa Lisac bila je gošća u rubrici 'Njeno drugo lice'

Zdenka Heršak: 'Ja se nisam rodila zato da se udajem!'

'To je točno, odnosno dokazala sam da sam drugačija. Nije to nešto što sam otkrila tek poslije glume. Tu životnu liniju vukla sam još od samog djetinjstva', kaže Heršak. Iza nje je osam objavljenih knjiga i tri koje čekaju termin izlaska. Prve tekstove napisala je u dobi kad je vodila glumačku radionicu s nekim svojim kolegama. Rad s djecom smatra svojim najljepšim iskustvom. 

A prve glumačke korake Zdenka je napravila sa šest godina. Njezin je otac vodio gostionicu, koja je zapravo bila kazalište, gdje su se izvodile predstave i svirali koncerti 'Moj otac je znao svirati sve instrumente i htio je da budem violinistica, ali nije išlo. On je prepoznao moju umjetničku narav i dozvolio mi da se razvijam u tom smislu. Sve što sam htjela, on mi je ostvario', kaže Zdenka kojoj gluma nimalo ne nedostaje. 'Za ničim ne žalim i nema tih uloga koje sam još željela igrati. Nikad nisam nešto prejudicirala', kaže Heršak koja je posljednjih nekoliko godina posvećena novoj strasti.

Zdenka piše na klasičan način - olovkom u bilježnicu zapisuje svoje misli. U prosjeku svaki dan osam sati provede upravo pišući. U posljednje dvije godine paralelno je pisala tri knjige. Nagađa se da je u brak ušla četiri puta, no o toj temi nikad ne priča. Zato je u prošnjama puno otvorenija. 'Prosili su me, a oni koji jesu obično sam napravila pogrešku i odbijala sam ih. Prosio me Ranko Marinković. Danas bi bilo drugačije da sam bila njegova gospođa, ali jednostavno nisam imala taj feeling', iskrena je Zdenka.

Kaže da ne žele da ju posebno pamte, jer je na zemlji sve 'grdo'. Zato vjeruje u novi život poslije smrti. 'Apsolutno vjerujem u reinkarnaciju, jer inače život nema smisla, da sve bude samo jednom', kaže Zdenka Heršak. Kako se danas nosi s komplimentima i kad su je ljudi prestali gledati kao ljepoticu pogledajte u videu.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene