Top 10

Zavirite na luksuzna odredišta čiju cijenu nije poremetila ni kriza!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Mislite da su nekretnine u Hrvatskoj skupe? Slijedi top lista uz koju ćete posjetiti svjetskih gradova gdje biste za metar četvorni morali izdvojiti pravo bogatstvo!

Potražnja za nekretninama na pojedinim adresama nikad ne jenjava, a cijena kad su one u pitanju nije predmet rasprave. Razlog je ograničen broj imanja i rijetki vlasnici koji se odluče na prodaju. Ipak zvuči nevjerojatno da tako mali prostor kao što je metar kvadratni, dostatan za smjestiti tek jednu fotelju, može nadmašiti cijenu od 100000 eura. A, još nevjerojatnije zvuči da cijenu ovih luksuznih imanja nije poremetila ni kriza ni gospodarska neizvjesnost.

Pogledaj i ovo Marta Fernandes (Foto: Instagram) Od malih nogu Domaći par koji se obožava hvaliti luksuznim životom jednogodišnjem sinčiću kupio sat

1. Hong Kongu na Pollocks Pathu. Cijena metra kvadratnog ovdje stoji nevjerojatnih 88 tisuća eura. Ova ulica trenutačno ima najskuplje kvadrate na svijetu. Najskuplji stan kupljen u Pollocks Pathu kupljen je 2011. godine za vrtoglavih 75 i pol milijuna eura.

2. 78 i pol tisuća eura po metru četvornom londonski Kensington Palace Gardens dovodi na drugo mjesto. Za kupiti imanje na ovoj prestižnoj adresi očekujte da ćete u prosijeku iskeširati nevjerojatnih 88 milijuna eura.

3. Monako; Prestižne metre kvadratne na trećem mjestu naše liste najskupljih ulica na svijetu s 65 tisuća eura osigurala je Avenue Pincesse Grace. Susjedstvo ponovno obiluje svjetski poznatim facama poput Rogera Moora, Andree Bocellija i Helene Christensen.

4. Petnaest kilometara od Monaka smjestio se prestižni Cap Ferrat. A, tražite li na ovom ekskluzivnom poluotoku najprestižniju adresu - s 60 000 eura po metru kvadratnom to je sigurno Boulevard du General de Gaulle. Od poznatih stanovnika ističu se Angelina Jolie i Brad Pitt, te susosnivač Microsofta Paul Allen. Kuću je tu imao i Charlie Chaplin.

5. Paterson Hill u Singapuru gdje su se između ostalih nastanili i suosnivač poznate društvene mreže Eduardo Saverina kao i singapurska misica Rachel Kum.

6. Poznati auto show, vrhunski satovi i banke cijenu dižu Chemin de Ruthu u švicarskoj Ženevi. Prosječna cijena metra četvornog od nešto više od 27 tisuća eura prihvatljiva je bila između ostalih bivšem francuskom tenisaču Henri Lecontu.

7. S 23 tisuće eura na sedmom je mjestu Romazzino Hill na Sardiniji. Stanovnici na ovoj prestižnoj adresi su između ostalih članovi katarske kraljevske obitelji

8. Ostozhenka ili kako je popularnije zovu Moskovska zlatna milja. Metar četvorni ovdje stoji nešto više od 21 tisuću eura, te je omiljena adresa moskovske aristokracije i bogataša i jedna je od najstarijih ulica u Rusiji

9. New York; Za nekretninu na čuvenoj Petoj aveniji izdvojit ćete 20.500 eura po metru četvornom. U susjedstvu ćete svakodnevno sretati zvijezde poput Victorie Backham, Blake Lively ili pak Jennifer Aniston.

10. Avenue Montaigne u Parizu, čija je prosječna cijena metra četvornog 20 tisuća eura. Ova 350 godina stara avenija na meti je bogataša sa svih strana svijeta.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene